• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 10 Μαΐου 2026, 1:42
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Σάλος στο Ισραήλ για τον θάνατο 7χρονου από την Παλαιστίνη

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
30 Σεπτεμβρίου 2022
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ένα αγόρι από την Παλαιστίνη πέθανε από ανακοπή καρδιάς ενώ προσπαθούσε να γλιτώσει από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που τον κυνηγούσαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως κατήγγειλε ο πατέρας του.

Ο στρατός απορρίπτει την εκδοχή αυτή, ενώ οι ΗΠΑ να εκφράζουν τη θλίψη τους για το συμβάν και να ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας.

Ο 7χρονος Ραγιάν Σουλεϊμάν, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, επέστρεφε σπίτι του από το σχολείο μαζί με συμμαθητές του στο χωριό Τούκου, όταν άρχισαν να τους κυνηγούν οι Ισραηλινοί στρατιώτες και «πέθανε επί τόπου από τον φόβο του», κατήγγειλε ο πατέρας του Γιάσερ σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιατροδικαστής που εξέτασε το αγόρι δήλωσε ότι δεν έφερε σημάδια από τραυματισμούς και πρόσθεσε ότι ο θάνατός του φαίνεται να οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «φρικτό έγκλημα» του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα στρατεύματα που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό αναζητούσαν Παλαιστίνιους, που φέρονται να κατέφυγαν στο χωριό αφού πέταξαν πέτρες εναντίον οδηγών.

«Αρχική έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ερευνών που διεξήγαγαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή και τον τραγικό θάνατο του παιδιού», πρόσθεσε.

Στην Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πατέλ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ είναι συγκλονισμένες από τον θάνατο ενός αθώου παιδιού από την Παλαιστίνη».

«Στηρίζουμε τη διεξαγωγή ενδελεχούς και άμεσης έρευνας για τις συνθήκες γύρω από τον θάνατο του παιδιού» παράλληλα με την έρευνα του ισραηλινού στρατού, πρόσθεσε.

 





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ιστορική ημέρα για το Επιμελητήριο – Έρχονται έργα 1 εκατομμυρίου ευρώ (βίντεο) – Preveza Post

Next Post

Καταθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εξεταστική

Next Post

Καταθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εξεταστική

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.