• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 6:24
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Σε 45 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Kολομβιανός βαρόνος ναρκωτικών «Οτονιέλ»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
10 Αυγούστου 2023
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο μέχρι πέρυσι αρχηγός του κολομβιανού καρτέλ Clan del Golfo, Ντάιρο Αντόνιο Ούσουγα, γνωστός επίσης και ως «Οτονιέλ», καταδικάστηκε χθες Τρίτη από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη να εκτίσει 45 χρόνια κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών.

Αφού εκδόθηκε από τις αρχές της Κολομβίας στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2022, ομολόγησε τον Ιανουάριο του 2023 την ενοχή του ως προς την κατηγορία της διεθνούς διακίνησης κοκαΐνης, πιο συγκεκριμένα για την εισαγωγή στη αμερικανική αγορά 96 τόνων κοκαΐνης μέσω κεντρικής Αμερικής και Μεξικού.

Η δικαστής Ντόρα Ιρισάρι, εφαρμόζοντας την εισήγηση του εισαγγελέα, επισήμανε πως πρόκειται «χωρίς αμφιβολία για μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών» που έχουν εκδικαστεί ποτέ από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν.

Ο Οτονιέλ, 51 ετών, αντιμετώπιζε ποινή που μπορούσε να φθάσει από τα 20 χρόνια κάθειρξης ως την ισόβια κάθειρξη. Καταδικάστηκε σε 45 χρόνια κάθειρξης για καθεμιά από τις κατηγορίες που τον βάραιναν, αλλά θα εκτίσει 45 χρόνια κατά συγχώνευση των ποινών.

Τον Ιανουάριο δέχθηκε εξάλλου να κατασχεθούν 216 εκατομμύρια δολάρια που αποταμίευσε από την παράνομη δραστηριότητά του.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ εξέφρασε ικανοποίηση για την καταδίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

«Αυτή η ποινή στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα βρει και θα εγγυηθεί πως θα λογοδοτήσουν οι αρχηγοί δολοφονικών οργανώσεων που διακινούν ναρκωτικά βλάπτοντας τον αμερικανικό λαό, όπου κι αν βρίσκονται κι όσος καιρός κι αν χρειαστεί», διαβεβαίωσε.

Alias “Otoniel”, el criminal comparable con el narcotraficante Pablo Escobar, abusador de niños, niñas y adolescentes, asesino de policías y de líderes sociales, capturado durante nuestro gobierno, fue condenado a 45 años de prisión por una Corte Federal del Distrito Este de… pic.twitter.com/lHJTXIDXeS

— Iván Duque 🇨🇴 (@IvanDuque) August 8, 2023

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τον Ιανουάριο πως, στο πλαίσιο της «στρατιωτικής δουλειάς» του, «διαπράχθηκαν φόνοι» από μέλη της οργάνωσής του, που μετράει ως και 6.000 μέλη και σχηματίστηκε από ακροδεξιούς, πρώην μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Ομολόγησε επίσης πως η συμμορία του «εγγυάτο την ασφάλεια εργαστηρίων και διακινητών ναρκωτικών και επέβαλε φόρους» για την κοκαΐνη που διερχόταν από εδάφη υπό τον έλεγχό της.

Η έκδοσή του τον Μάιο του 2022, επτά μήνες μετά τη σύλληψή του στην Κολομβία, πυροδότησε αιματηρή εκστρατεία αντιποίνων, σειρά δολοφονιών αστυνομικών στη χώρα του. Ο βαρόνος ήταν επικεφαλής της συμμορίας από το 2012.

Όμως –αφού εξελέγη ο σοσιαλδημοκράτης Γουστάβο Πέτρο, ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας που ανήκει στην αριστερά, ο οποίος θέλει να διαπραγματευτεί με όλες τις ένοπλες οργανώσεις προκειμένου να τερματιστεί η εμφύλια σύρραξη στο κράτος της Λατινικής Αμερικής, που διαρκεί έξι δεκαετίες– ο Οτονιέλ διέταξε τα μέλη της συμμορίας του τον Αύγουστο του 2022 να τερματίσουν το κύμα φόνων αυτό.

Σύμφωνα με τη DEA, την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, το καρτέλ του Κόλπου συνεργάστηκε με τα μεξικανικά καρτέλ Σιναλόα και Νέα Γενιά του Χαλίσκο για να μεταφέρει παράνομα ναρκωτικά στην αμερικανική επικράτεια.

Κατά την ίδια πηγή, το 90% των ναρκωτικών που διατίθενται στην αμερικανική αγορά προέρχεται από την Κολομβία και συχνά αναμιγνύεται με φαιντανύλη, ισχυρή και εξαιρετικά θανατηφόρα ουσία, που προσθέτουν τα μεξικανικά καρτέλ.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Γυναίκα δέχτηκε ταυτόχρονη επίθεση από φίδι και γεράκι-Γλίτωσε με μώλωπες και και κοψίματα -ΒΙΝΤΕΟ

Next Post

Η κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητους οπλισμένους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν

Next Post

Η κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητους οπλισμένους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.