Σοκαρισμένοι πολλοί βουλευτές από την προβολή βίντεο με τις θηριωδίες μαχητών της Χαμάς


«Πιστεύω ότι όσοι είδαν αυτό το βίντεο δεν θα μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι για πολύ καιρό», είπε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Αναγέννηση».

Σοκαρισμένοι εμφανίστηκαν πολλοί βουλευτές μετά τη σημερινή προβολή βίντεο στη γαλλική Εθνοσυνέλευση που καταγράφει θηριωδίες που διέπραξαν μαχητές της Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Πιστεύω ότι όσοι είδαν αυτό το βίντεο δεν θα μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι για πολύ καιρό», είπε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Αναγέννηση» Ματιέ Λεφέβρ.

Το οπτικό υλικό αποτελεί συρραφή αποσπασμάτων που καταγράφηκαν από κάμερες και κινητά τηλέφωνα είτε ορισμένων εκ των δραστών – οι οποίοι σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις – είτε επιζώντων και διασωστών. Οι ισραηλινές αρχές το έχουν προωθήσει σε πολλές χώρες καθώς και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη.

Δακρυσμένος ήταν στο τέλος της προβολής, ο βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Μεγιέρ Χαμπίμπ. Ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Ερίκ Σιοτί παραδέχθηκε ότι υποχρεώθηκε να στρέψει αλλού το βλέμμα του εξαιτίας των σκληρών εικόνων.

Για εικόνες «ωμής βίας» έκανε λόγο ο Νταβίντ Γκιρό, βουλευτής του ακροαριστερού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», το οποίο έχει δεχθεί επικρίσεις για την στάση του απέναντι στην αιματοχυσία που προκάλεσε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους, ενώ 240 αιχμάλωτοι κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Στον αντίποδα, παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 11.320 άνθρωποι – μεταξύ αυτών 4.650 παιδιά και 3.145 γυναίκες – έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.





Πηγή

www.real.gr

Next Post