Στο στόχαστρο νέας κυβερνοεπίθεσης το κοινοβούλιο της Νορβηγίας | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι, επτά μήνες μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε και που αποδόθηκε σε Ρώσους χάκερ, υπέστη μια νέα κυβερνοεπίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή δεδομένων, το εύρος της οποίας δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Η επίθεση σημειώθηκε εξαιτίας ενδογενών τρωτών σημείων στις υπηρεσίες μηνυμάτων Microsoft Exchange, αναφέρει το κοινοβούλιο στον ιστότοπό του.

«Γνωρίζουμε πως δεδομένα μεταφορτώθηκαν, όμως δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα της κατάστασης», είπε η διευθύντρια της διοίκησης του κοινοβουλίου, Μαριάνε Αντρεάσεν.

«Η κατάσταση δεν είναι σαφής προς το παρόν και δεν γνωρίζουμε το πιθανό συνολικό εύρος των ζημιών», συμπλήρωσε η ίδια.

Το κοινοβούλιο, το οποίο κατέθεσε μήνυση, επισημαίνει πως δεν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν τη νέα επίθεση και δεν έχει εντοπίσει στοιχεία που πιθανόν να τη συνδέουν με την προηγούμενη κυβερνοεπίθεση.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Storting, όπως ονομάζεται στα νορβηγικά το κοινοβούλιο της Νορβηγίας, είχε ανακοινώσει ότι είχε βρεθεί στο στόχαστρο μιας «τεράστιας» κυβερνοεπίθεσης, η οποία είχε επιτρέψει στους αυτουργούς της να παρεισφρήσουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ορισμένων βουλευτών και εργαζομένων.

Η νορβηγική κυβέρνηση είχε κατόπιν κατονομάσει τη Ρωσία ως υπεύθυνη για την επιχείρηση, με τις νορβηγικές υπηρεσίες να διακρίνουν το «αποτύπωμα» της ομάδας χάκερ Fancy Bear (ή APT28), για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι συνδέεται με την GRU, τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Μεϊμαράκης σε εκδήλωση για το Μέλλον της Ευρώπης: Να προχωρήσουμε σε κοινές λύσεις για τα κοινά μας προβλήματα | ενότητες, πολιτική

«Κάθε μας συνάντηση είναι ξεχωριστή και ιστορική, ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της Ευρώπης» Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του...

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοφιλή Νέα