• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026, 11:03
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Τέλος εποχής στη Δανία: Η βασίλισσα Μαργαρίτα αφήνει τον θρόνο με το «Girls Just Wanna Have Fun» – Δίνει σήμερα το στέμμα στον πρίγκιπα Φρειδερίκο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
14 Ιανουαρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β, η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης, παραιτείται σήμερα, έπειτα από 52 χρόνια στο «τιμόνι» της βασιλείας και στον θρόνο ανεβαίνει ο μεγαλύτερος γιος της, ο πρίγκιπας Φρέντερικ.

Η 83χρονη βασίλισσα της Δανίας είχε ανακοινώσει την παραίτησή της κατά την ομιλία της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η τελετή με την οποία θα μεταβιβαστεί η εξουσία του θρόνου στον πρίγκιπα Φρέντερικ και την αυστραλιανή σύζυγό του Μαίρη, θα ξεκινήσει σήμερα, στις 13:30 (ώρα Δανίας), με το ζεύγος και τον γιο τους πρίγκιπα Κρίστιαν να μεταβαίνουν από το Amalienborg προς το παλάτι Christiansborg.

Στις 14:00 θα συγκληθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας στο παλάτι Christiansborg, στο οποίο θα συμμετάσχουν η Μαργαρίτα, ο Φρειδερίκος και ο Κρίστιαν μαζί με την κυβέρνηση και τον γραμματέα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τότε θα γίνει η διαδοχή του θρόνου, καθώς η βασίλισσα Μαργαρίτα θα υπογράψει δήλωση παραίτησής της. Στη συνέχεια, η Mαργαρίτα θα επιστρέψει στο Amalienborg, ενώ ο βασιλιάς πλέον Φρειδερίκος και η σύζυγός του Μαίρη θα παραθέσουν μια επίσημη δεξίωση για τους προσκεκλημένους τους.

Στις 15:00, το βασιλικό ζεύγος θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του παλατιού Christiansborg και έπειτα ο Πρωθυπουργός θα κηρύξει την άνοδο του Βασιλιά στο θρόνο.

Οι φήμες για απιστία με την καλλονή από το Μεξικό

Μερικά από τα χρόνια που προηγήθηκαν ήταν ταραχώδη για τη βασιλική οικογένεια της Δανίας. Η παραίτηση της βασίλισσας Μαργαρίτας ήρθε δύο μήνες μετά την εμφάνιση φωτογραφιών του πρίγκιπα διαδόχου Φρέντερικ που απολάμβανε μια βραδινή έξοδο με τη Μεξικανή καλλονή Genoveva Casanova στη Μαδρίτη τον Οκτώβριο.

Οι φήμες ξεκίνησαν όταν ο πρίγκιπας Φρέντερικ φωτογραφήθηκε να απολαμβάνει μια βραδινή έξοδο στην Ισπανία με τη φίλη του Genoveva Casanova χωρίς τη σύζυγό του.

Η ανάρτηση για τη μοναξιά της πριγκίπισσας Μαίρης

Η οικογένεια του Φρέντερικ πήγε για ένα προ-χριστουγεννιάτικο διάλειμμα στην πατρίδα της πριγκίπισσας Μαρίας, την Αυστραλία, καθώς και για επίσκεψη στη Νέα Ζηλανδία. Πριν από την πτήση της οικογένειας από τη Νέα Ζηλανδία, η πριγκίπισσα Μαίρη μοιράστηκε μια ανάρτηση σχετικά με τη μοναξιά και την ανάγκη για θετική ανθρώπινη σύνδεση ενόψει των Χριστουγέννων .

Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ιδρύματος Mary, η μελλοντική βασίλισσα συλλογίστηκε το περασμένο έτος και είπε ότι ένιωθε ότι ήταν πτωχότερο από τα προηγούμενα χρόνια. «Και την ίδια στιγμή, έχουν συμβεί τόσα πολλά που είναι αδύνατο να τα περιγράψω όλα με λέξεις», συνέχισε.

Ένα απόσπασμα που κοινοποιήθηκε στο επίσημο Instagram του Βασιλικού Οίκου της Δανίας είχε κάποιες εικασίες ότι η πριγκίπισσα χρησιμοποιούσε το ίδρυμά της για να υπαινίσσεται τις φήμες για το σκάνδαλο.

Με αφορμή το επερχόμενο γεγονός η σελίδα του παλατιού στο Instagram μοιράστηκε ένα βίντεο-αναδρομή στα 52 χρόνια βασιλείας της υπό τους ήχους του «Girls Just Wanna Have Fun» της Cyndi Lauper.

 





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Εισιτήριο για τους τουρίστες από 15 Ιανουαρίου

Next Post

Ομόφυλα ζευγάρια: Αύριο η ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Next Post

Ομόφυλα ζευγάρια: Αύριο η ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.