Τουρκία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων | ενότητες, κόσμος


Η Τουρκία κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 77.722 νέα κρούσματα της Covid-19, αρνητικό ρεκόρ από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι η παραλλαγή του νέου κορωνοϊού Όμικρον θα μειώσει τη σοβαρότητα της πανδημίας λόγω του χαμηλότερου ποσοστού νοσηλειών.

Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 10% τον περασμένο μήνα, παρόλο που τα καθημερινά κρούσματα τετραπλασιάστηκαν, δήλωσε ο Κοτζά μετά από μια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλευτικού επιστημονικού συμβουλίου που προσάρμοσε επίσης τις απαιτήσεις τεστ και απομόνωσης.

“Καταγράψαμε μεγαλύτερο αριθμό νοσηλειών με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων τις προηγούμενες περιόδους της πανδημίας. Φαίνεται ότι η παραλλαγή Όμικρον θα μειώσει τον κίνδυνο της πανδημίας”, τόνισε.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, τα κρούσματα ημερησίως ανέρχονταν περίπου σε 20.000.

Παράλληλα, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 145 θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19. Ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της νόσου δεν έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες παρά την αύξηση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι όσοι ήρθαν σε επαφή με κάποιον που νοσεί με Covid-19 δεν θα λάβουν εντολή να κάνουν PCR τεστ και θα πρέπει από εδώ και στο εξής να μπαίνουν σε απομόνωση.

Συμπλήρωσε ότι μόνο όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου θα υποβάλλονται σε εξέταση PCR από εδώ και στο εξής, προσθέτοντας ότι όσοι διαγιγνώσκονται θετικοί μπορούν να λήξουν την απομόνωση τους μετά από επτά ημέρες χωρίς να κάνουν άλλο τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή

www.real.gr

Next Post