Το Κρεμλίνο εκφράζει ανησυχία για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί για τους νέους βομβαρδισμούς στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια το σαββατοκύριακο και ζήτησε από άλλες χώρες να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να βοηθήσουν να δοθεί τέλος στις επιθέσεις εναντίον της μεγαλύτερης πυρηνικής ενεργειακής μονάδας στην Ευρώπη.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε την εκτίμηση της Μόσχας ότι το Κίεβο κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις. Το Κίεβο δήλωσε ότι η Μόσχα βομβάρδισε το εργοστάσιο, που βρίσκεται σε ελεγχόμενο από τη Ρωσία έδαφος στη νότια Ουκρανία.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν συζητά την περίπτωση να επιστρατεύσει επιπλέον Ρώσους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν η Ρωσία σχεδιάζει νέο γύρο επιστράτευσης, ο Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του υπουργείου Άμυνας, αλλά δεν υπάρχουν συζητήσεις γι’ αυτό στο Κρεμλίνο».

Το Κρεμλίνο ανέφερε επίσης ότι θα «οδηγήσει στη δικαιοσύνη» όσους είναι υπεύθυνοι για αυτό που καταγγέλλεται ως εκτέλεση Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία και ότι θα κάνει καθετί δυνατόν για να τραβήξει την προσοχή σε αυτό που έχει χαρακτηρίσει έγκλημα πολέμου.

Η Ρωσία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι Ουκρανοί στρατιώτες εκτέλεσαν πάνω από 10 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, κατηγορώντας το Κίεβο ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου και τη Δύση ότι τα αγνοεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Μεϊμαράκης σε εκδήλωση για το Μέλλον της Ευρώπης: Να προχωρήσουμε σε κοινές λύσεις για τα κοινά μας προβλήματα | ενότητες, πολιτική

«Κάθε μας συνάντηση είναι ξεχωριστή και ιστορική, ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της Ευρώπης» Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του...

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοφιλή Νέα