Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέιβιτ, δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πιστεύει πως η Κίνα πρέπει να συνάψει μια συμφωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με τους πρόσθετους δασμούς που θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα.
«Οι Κινέζοι θέλουν να κάνουν μια συμφωνία. Απλώς δεν ξέρουν πώς να το κάνουν», είπε η Λέιβιτ. «Πιστεύει [ο Τραμπ] ότι η Κίνα πρέπει να κάνει μια συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες». Εάν η Κίνα προσεγγίσει, πρόσθεσε, «ο Τραμπ θα είναι απίστευτα ευγενικός, αλλά θα κάνει αυτό που είναι καλύτερο για τον αμερικανικό λαό».
Η Λέιβιτ είπε επίσης ότι σχεδόν 70 χώρες έχουν απευθυνθεί στον Λευκό Οίκο επιδιώκοντας να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη μείωση των επιπτώσεων της δασμολογικής πολιτικής του προέδρου Τραμπ.
Τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα γίνουν συμφωνίες εάν ωφελήσουν τους Αμερικανούς εργαζόμενους και αντιμετωπίσουν τα χρόνια εμπορικά ελλείμματα.
Ο Τραμπ έδωσε εντολή στην ομάδα του να εργαστεί πάνω σε «εξατομικευμένες συμφωνίες» για κάθε χώρα που απευθύνεται.
Πηγή
www.real.gr