Άμφισσα: Ο Ν. Χαρδαλιάς στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων | ενότητες, πολιτική


Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν σήμερα από το δήμο Δελφών στην Αμφισσα, με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, πρώτου Κάστρου που απελευθερώθηκε από τον Οθωμανικό ζυγό κατά την Επανάσταση του 1821.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου ‘Αμφισσας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστου και στη συνέχεια μετέβη στην πλατεία Ησαΐα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των εθνικών μας ηρώων και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα.

Τέλος, παρακολούθησε την παρέλαση στην οποία συμμετείχαν τμήματα από σχολεία όλων των βαθμίδων της ‘Αμφισσας, πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία παραδοσιακής φορεσιάς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα από χορευτικές ομάδες τοπικών συλλόγων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Φωκίδας Γεώργιος Δελμούζος, ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο διοικητής του κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού ταξίαρχος Ιωάννης Σταματάκης ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αστυνομικός διευθυντής νομού Φωκίδας ταξίαρχος Γεώργιος Καραχάλιος, ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Φωκίδας πύραρχος Ευάγγελος Τσιορλίδας, δήμαρχοι και στελέχη της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή

www.real.gr

Next Post