Έκτακτη σύσκεψη της επιστημονικής επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, με την Ομάδα Εργασίας του ΕΟΔΥ | ενότητες, πολιτική


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε η Επιστημονική Επιτροπή της Περιφέρειας, του ΙΣΑ και η Ομάδα Εργασίας του ΕΟΔΥ, με θέμα τη λειτουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα και τονίστηκε η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης από όλους. Εξετάστηκε το πρωτόκολλο θεραπείας για τους εξωνοσοκομειακούς ασθενείς, με βάση τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ, το οποίο θα αποσταλεί στους ιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Ο ΙΣΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των ιατρών σχετικά με όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Ο Γ. Πατούλης κάλεσε τους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης, λέγοντας ότι «πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Τονίζουμε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της λοίμωξης, για την αποτροπή των επιπλοκών. Όταν βγει θετικό το τεστ, ο ασθενής πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα, με τον θεράποντα ιατρό του ή με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για την Covid-19 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ όπου μπορεί θα βρει τον εξειδικευμένο γιατρό της γειτονιάς του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο, με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση κάθε υγειονομικής κρίσης», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή

www.real.gr

Next Post