• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 2:55
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Έλεγχος για 7.000 ΑΦΜ και 4 εγκληματικές οργανώσεις – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
12 Νοεμβρίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Απαντήσεις στους αγρότες που διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις και τον φόβο νέων καθυστερήσεων στις ενισχύσεις έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στο ΕΡΤnews, υπογραμμίζοντας πως «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πραγματοποιείται ίσως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, που είναι η μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ».

Ο κ. Κέλλας ξεκαθάρισε ότι η βασική ενίσχυση, ύψους περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, θα καταβληθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ ακολουθούν και άλλες πληρωμές του ίδιου μήνα. «Η μεταρρύθμιση γίνεται εν κινήσει, με ταυτόχρονες πληρωμές. Κατανοούμε τον θυμό των αγροτών, ζητάμε υπομονή», τόνισε.

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Ο κ. Κέλλας ανέφερε ότι:

  • Έως τα τέλη Νοεμβρίου θα πληρωθεί η βασική ενίσχυση (περίπου 600 εκατ. ευρώ).
  • Την ίδια περίοδο θα δοθούν τα ποσά του μέτρου 23, ύψους 178 εκατ. ευρώ, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά.
  • Επίσης, θα καταβληθούν 50 εκατ. ευρώ για την ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφές από τον «Ντάνιελ».
  • Δεκαπέντε ημέρες μετά την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης θα δοθεί προκαταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για ζημιές από παγετό, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Γιατί καθυστέρησε η βασική ενίσχυση

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός πως το ΟΣΔΕ έκλεισε φέτος στις 20 Οκτωβρίου, έπειτα από αίτημα των ίδιων των αγροτών λόγω τεχνικών προβλημάτων. «Η βασική ενίσχυση πληρώνεται έναν μήνα μετά το κλείσιμο του ΟΣΔΕ, γι’ αυτό πάμε στα τέλη Νοεμβρίου», τόνισε.

Οι έλεγχοι σε ΑΦΜ

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, δήλωσε ότι: «Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 33 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν σε αγρότες που δεν τα δικαιούνταν. Ο έλεγχος συνεχίζεται σε 7.000 ΑΦΜ και τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις. Η κυβέρνηση δεν θα υπολογίσει πολιτικό κόστος. Όλα τα κλεμμένα θα επιστραφούν».

Για το αγροτικό πετρέλαιο

ο κ. Κέλλας ανέφερε σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο πως «ήδη μόλις προχθές πληρώθηκε το αγροτικό πετρέλαιο, ενώ μία εβδομάδα πριν είχαν πληρωθεί τα φερτά υλικά στα ακαλλιέργητα χωράφια στη Θεσσαλία, καθώς επίσης και οι ζωοτροφές». Επιπλέον για τους ΑΦΜ που δεν πληρώθηκαν ο αρμόδιος υφυπουργός επιβεβαίωσε το γεγονός τονίζοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις που κρατήθηκαν για έλεγχο από την ΑΑΔΕ.  Όπως διευκρίνισε, αυτά τα θέματα θα προσπαθήσει να τα λύσει η ΑΑΔΕ, καθώς δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για την ευλογιά

Ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι έχουν ήδη δοθεί 40 εκατομμύρια ευρώ σε κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, υπογραμμίζοντας πως: «Δεν έχει εγκριθεί ακόμα το εμβόλιο σε κανένα κράτος της Ε.Ε. ούτε στη Βουλγαρία, όπως διακινούσαν κάποιοι. Είναι κρίσιμο να τηρηθούν τα μέτρα βιοασφάλειας».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κέλλας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο παραμένει «ανοιχτό» στους εκπροσώπους των αγροτών που ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν στην Αθήνα.  «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι των αγροτών. Είμαστε εδώ να ακούσουμε τα αιτήματά τους», είπε χαρακτηριστικά.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τραμπ: Μπορεί να κάνει αγωγή κατά του BBC και πόσο πιθανό είναι να την κερδίσει;

Next Post

Λονδίνο: Κάθειρξη άνω των 11 ετών σε Κινέζα που οργάνωνε «πυραμίδες»

Next Post

Λονδίνο: Κάθειρξη άνω των 11 ετών σε Κινέζα που οργάνωνε «πυραμίδες»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.