ADVERTISEMENT

Έντονη ανησυχία του υπ. Μετανάστευσης για εκατ. πρόσφυγες λόγω της κατάστασης στον Λίβανο


Την έντονη ανησυχία της Αθήνας για τις συνέπειες που θα προκαλέσει στις μεταναστευτικές ροές η κατάσταση στον Λίβανο και ειδικότερα μια πιθανή χερσαία εισβολή εξέφρασε από τη Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νίκης Νίκου Οικονομόπουλου ο υπουργός δεν δίστασε να κάνει λόγο για πιθανότητα εκατομμυρίων μεταναστών σε  Ελλάδα και  Ε.Ε.

“Αν αύριο έχουμε ανάφλεξη στο Λίβανο με χερσαία εισβολή του Ισραήλ θα δημιουργηθεί κύμα εκατομμυρίων προσφύγων και εκεί όλες οι στρατηγικές θα πάνε στράφι. Προετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε, αλλά δεν είναι θέμα μόνο της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, μην πω και γενικότερα του Δυτικού Κόσμου” είπε  χαρακτηριστικά . 

Ο υπουργός σημείωσε παράλληλα πως αν αλλάξουν τα δεδομένα στο μέτωπο του μεταναστευτικού η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν “τίθεται θέμα μαζικών επιστροφών προσφύγων από την Γερμανία στην Ελλάδα”.





Πηγή

www.real.gr

Next Post