• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2026, 13:04
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Αντίθετος στην υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην εποπτεία του υπ. Πολιτικής Προστασίας

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
30 Νοεμβρίου 2023
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, επισκέφθηκε ο Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης. Τον ενημέρωσε σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης να μεταφέρει την εποπτεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.  Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης:

«Η μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι σε πλήρη αντίθεση με τον ερευνητικό χαρακτήρα και με το ρόλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Είναι μία πρόχειρη και αντιεπιστημονική επιλογή που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο ιδιαιτέρως σημαντικό ερευνητικό έργο του Αστεροσκοπείου, το οποίο αναγνωρίζεται διεθνώς και διαχρονικά. Δεν έχει επίσης καμία λογική βάση εφόσον το αντικείμενο της έρευνας που εκπονεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο έχει πολύ μικρή σχέση με τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η πολιτεία μπορεί (και μπορούσε) άλλωστε να προχωρήσει στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην πολιτική προστασία μέσω μνημονίου συνεργασίας, κάτι που είχε προτείνει και ο ίδιος ο ερευνητικός φορέας. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη για το Εθνικό Αστεροσκοπείο να παραμείνει στην αρμοδιότητα και ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας για να διασφαλιστεί η συνέχιση του υψηλής ποιότητας ερευνητικού του έργου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίζει να υποστηρίζει το ερευνητικό έργο και τα ερευνητικά κέντρα μέσα και έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με στόχο την αναβάθμιση της έρευνας και των ερευνητών και την αξιοποίηση των πολύτιμων επιστημονικών δεδομένων για την κοινωνία, την πολιτεία αλλά και την οικονομία. Η ανεξαρτησία της έρευνας και της επιστημονικής γνώσης και η στήριξή τους είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτες αρχές».



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Φοιτητής ξεκλήρισε την οικογένειά του

Next Post

20χρονος ζήτησε selfie από ράπερ και οι σωματοφύλακες του τον πλάκωσαν στο ξύλο

Next Post

20χρονος ζήτησε selfie από ράπερ και οι σωματοφύλακες του τον πλάκωσαν στο ξύλο

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.