Αντιδράσεις στα social media μετά την απόφαση της Μενδώνη να ακυρώσει τη «Λίμνη των Κύκνων» | ενότητες, πολιτική


Η εν λόγω απόφαση έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στα social media, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για υπερβολική αντίδραση από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ο σκοπός της τέχνης είναι να ενώνει και όχι να χωρίζει.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε σήμερα οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Παράλληλα, σε όλο τον κόσμο πολιτιστικοί οργανισμοί όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, ακυρώνουν συνεργασίες με ρωσικά σχήματα και καλλιτέχνες, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αντιδράσεις στα social media 

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο από χρήστες των social media όσο και από καλλιτέχνες οι οποίοι θεωρούν πως ο σκοπός της τέχνης είναι να ενώνει και όχι να χωρίζει. 

Παράλληλα, την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας ότι «ο πολιτισμός ενώνει και δεν χωρίζει τους λαούς», για να καταλήξει ότι, η απόφαση της Λίνας Μενδώνη, «είναι προσβολή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά». 

Πηγή

www.real.gr

Next Post