«Η απουσία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής οδήγησε τους αγρότες σε αδιέξοδο και στους δρόμους» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός, Παύλος Γερουλάνος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
«Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε φτάσει σε ένα αδιέξοδο και ο λόγος είναι ότι τα πράγματα δεν έγιναν σωστά νωρίτερα. Η κυβέρνηση ποτέ δεν δημιούργησε μια αγροτική πολιτική για την Ελλάδα. Η ΚΑΠ έχει θετικά εργαλεία αλλά δεν φτάνει. Θα μπορούσε να προωθεί τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό και να μειώνει το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα. Η απουσία μιας τέτοιας ολοκληρωμένης πολιτικής οδήγησε τους αγρότες σε αδιέξοδα και στους δρόμους. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί για να ικανοποιήσει τους αγρότες που αγνόησε για 5 χρόνια. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα αντί να δίνουμε όλες τις ΑΠΕ στις μεγάλες επιχειρήσεις να κρατήσουμε έναν αριθμό που να πηγαίνει σε συνεταιρισμούς. Επίσης το πετρέλαιο για τους αγρότες είναι πολύ ακριβό» τόνισε ο κ. Γερουλάνος.
Σχετικά με τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «χαίρομαι που έχει γίνει μια πολύ μεγάλη μετατόπιση στη θέση της κυβέρνησης σε ό, τι αφορά τα κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Εκεί θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου σε κάθε κομπογιαννίτη που θα μοιράζει πτυχία. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που θα δούμε για συγκεκριμένους χειρισμούς των standard που θέλει να βάλει η κυβέρνηση. Αν δεν δούμε το κείμενο συγκεκριμένα, θα είναι δύσκολο να πούμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε αλλά για όλα αυτά μπορεί να γίνει γόνιμη συζήτηση».
Όσον αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, δεν απέκλεισε να υπάρξουν απώλειες στο ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
«Δεν το αποκλείω. Μπορεί πολλοί άνθρωποι να αισθάνονται μια πίεση να ψηφίσουν ακόμη και κατά της συνείδησής τους ή του πολιτικού τους πλαισίου. Αυτό το νομοσχέδιο ήρθε στη δημόσια συζήτηση για μεγάλο διάστημα χωρίς να έχουμε κανένα κείμενο. Αυτή η συζήτηση στο κενό δημιούργησε χειρότερες φαντασιώσεις στο μυαλό του κάθε ανθρώπου ότι θα διαλυθεί η ελληνική κοινωνία και ο θεσμός της οικογένειας. Αυτά είναι αστεία πράγματα όταν μιλάμε για 200, 400 ανθρώπους που έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης και τους οποίους αφορά. Ανοίγοντας μια συζήτηση χωρίς να υπάρχει το δια ταύτα δημιουργήθηκαν περισσότερες αντιδράσεις τόσο στη ΝΔ όσο και σε εμάς. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο με προοδευτική διάθεση και οδηγεί στη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας λόγω της διαδικασίας που επέλεξε ο πρωθυπουργός» υποστήριξε ο κ. Γερουλάνος και πρόσθεσε:
«Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο θέμα όσο το παρουσιάζει η ελληνική Εκκλησία ή κάποιοι αντιφρονούντες. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να ψηφίσει ο καθένας με τη συνείδησή του γιατί ακόμη και αν διαφωνεί κάποιος μαζί σου, αν ψηφίσεις με τη συνείδησή σου, σε συγχωρεί».
Για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την ανάρτηση του κ. Σκέρτσου, ο κ. Γερουλάνος είπε:
«Ο κ. Σκέρτσος μπερδεύει την κυβέρνηση με το κράτος. Δεν είναι ανθελληνικό το ψήφισμα, είναι αντικυβερνητικό. Για τα κονδύλια και το αν υπάρχει κίνδυνος να κοπούν, θα έπρεπε να το σκεφτεί ο κ. Μητσοτάκης που παρακολουθεί τους αντιπάλους του. Το ψήφισμα αυτό ψηφίστηκε και από κόμματα που είναι συνεργάτες και σύμμαχοι κατά καιρούς του κ. Μητσοτάκη, όπως το κόμμα του κ. Μακρόν. Εμένα ας με κατηγορήσει ο κ. Σκέρτσος ότι μπορεί να έχω τα μυαλά στα κάγκελα και θέλω να ρίξω την κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι το κόμμα του Μακρόν κοιμάται με την αγωνία αυτή. Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί είναι χείριστη για τη χώρα μετά τις υποκλοπές. Με τις ενέργειες του πρωθυπουργικού γραφείου έχει υποχωρήσει πολύ η θέση της Ελλάδας».
«Ας δουν τι έκαναν λάθος, ας κάνουν την αυτοκριτική τους και μετά να έρθουν να διορθώσουμε πράγματα» είπε ο κ. Γερουλάνος.
Ακούστε το ηχητικό:
Πηγή
www.enikos.gr