Απ. Τζιτζικώστας: «Είναι η ώρα να ενωθούμε κάτω από το κοινό όραμα της Μακεδονίας» | ενότητες, πολιτική


«Είναι η ώρα να ενωθούμε κάτω από το κοινό όραμα της Μακεδονίας», αναφέρει σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

«Η ιστορία δεν αλλάζει. Καμία σκοπιμότητα, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την ένδοξη ιστορία μας, με τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη Μακεδονία. Όπως και κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο, όταν είμαστε ενωμένοι και βαδίζουμε στο μέλλον με αυτοπεποίθηση. Είναι λοιπόν, η ώρα να υψώσουμε το βλέμμα πιο πέρα και πιο πάνω από τα εμπόδια. Να αφήσουμε σιγά – σιγά πίσω την εποχή της ανασφάλειας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος απηύθυνε την κεντρική ομιλία της ημέρας, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων.

Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Δυστυχώς, η Μακεδονία δεν απελευθερώθηκε με την επανάσταση του 1821. Και αυτό όχι γιατί δεν αγωνίστηκαν οι Μακεδόνες, το αντίθετο, οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας έμειναν στην ιστορία, όχι μόνο το 1821, αλλά και το 1854 και το 1878» και προσέθεσε: «ο Μακεδονικός Αγώνας αποτέλεσε το σημαντικότερο, τον πιο καθοριστικό κρίκο, στην αλυσίδα των εξεγέρσεων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Και σήμερα, αποτελεί μία από τις πιο ένδοξες, τις πιο λαμπρές σελίδες της πορείας της νεότερης ελληνικής ιστορίας».

Πηγή

www.real.gr

Next Post