Βουλγαρία: Η υπουργός Υγείας μείωσε την περίοδο της καραντίνας για την Covid-19 | ενότητες, πολιτική


Η υπουργός Υγείας Ασένα Σερμπέζοβα εξέδωσε εντολή, με ισχύ από σήμερα, 11 Ιανουαρίου, που μειώνει από 14 σε 10 ημέρες την υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης για τα άτομα που έχουν προσβληθεί από την Covid-19.

Ο χρόνος της καραντίνας αρχίζει από την ημερομηνία που ενα πρόσωπο βγαίνει θετικό στον ιό. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό θα τίθενται πλέον σε καραντίνα για 7, αντί για 10 ημέρες, που θα υπολογίζονται από την ημέρα της τελευταίας επαφής τους με το πρόσωπο που έχει μολυνθεί, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας περιφερειακής υγειονομικής επιθεώρησης μπορεί να ακυρώσει την περίοδο της καραντίνας των ατόμων που ήρθαν σε επαφή, εάν τα τελευταία έχουν κάνει αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και εάν το πρόσωπο επαφής παράσχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης PCR μέσω e-mail.

Η εξέταση πρέπει να γίνει όχι νωρίτερα από 72 ώρες αφότου το πρόσωπο τέθηκε αρχικά σε καραντίνα, η οποία στη συνέχεια θα αρθεί εντός 24 ωρών.

Η εντολή της υπουργού Υγείας αίρει επίσης την υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης των 14 ημερών για τους ασθενείς που εξέρχονται από το νοσοκομείο.

Οι περίοδοι της καραντίνας και της απομόνωσης που ισχύουν επί του παρόντος θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου εκπνεύσουν, όπως είχε αρχικά καθοριστεί.

Πηγή

www.real.gr

Next Post