ADVERTISEMENT

Γεωργιάδης από Πάτρα: Αύριο ξανά σε λειτουργία το «Καραμανδάνειο»


Στην Πάτρα βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να εποπτεύσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε νοσηλευτικά ιδρύματα από τη χθεσινή φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Γηροκομείου. 

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο που είχε υποστεί ζημιές από την χθεσινή φωτιά, θα ανοίξει αύριο Πέμπτη. 

«Έχω έρθει να δω τις ζημιές. Όπως ξέρετε η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε και το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδος» τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι στο επόμενο 24ωρο το νοσοκομείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά. Στις δηλώσεις του παρουσία του προσωπικού του νοσοκομείου ο κ. Γεωργιάδης έδωσε τα εύσημα στους αρμοδίους για την έγκαιρη αντίδρασή τους την ώρα της φωτιάς:

«Θέλω να συγχαρώ τον διοικητή της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας ο οποίος με ενημέρωσε και άμεσα προλάβαμε να κάνουμε τη μεταφορά των ασθενών πολύ πριν τεθεί κίνδυνος για τη ζωή κάποιου ασθενή. Θέλω να συγχαρώ τη διοικήτρια και όλο το προσωπικό γιατί το σύστημα λειτούργησε πολύ καλά», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε, αύριο, το νοσοκομείο θα λειτουργήσει κανονικά, αλλά σήμερα παραμένει κλειστό για να καθαριστεί και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν τοξικές αναθυμιάσεις σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται από τα γειτονικά νοσοκομεία.

«Η ποιότητα του αέρα είναι μία σημαντική ανησυχία, αλλά γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καθαρή και ασφαλής για την επιστροφή των ασθενών» σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια των οποίων προστέθηκαν και σωλήνες νερού που συνέβαλαν στην έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σημείωσε μάλιστα ότι «θα μπορούσε αυτή η φωτιά να κάψει όλο το νοσοκομείο».

Σε νοσοκομείο έχουμε κάνει τέσσερις φορές προσκλήσεις για γιατρούς

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο θέμα της στελέχωσης του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς λέγοντας ότι έχει κάνει έκκληση για να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

«Εμείς δεν αντιδικούμε με την ιατρική κοινότητα, ούτε έχουμε κανένα λόγο να βάλουμε κανένα να κάνει κάτι που δεν θέλει. Όμως, σε ένα πλαίσιο καλόπιστης συνεννόησης πρέπει όλοι να μπορούμε να συνεννοούμαστε και το σύστημα να λειτουργεί.

Υπάρχουν περιοχές της χώρας που έχουμε κάνει επανειλημμένες πολλές προσκλήσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε ειδικότητες όπως είναι οι παθολόγοι και οι παιδίατροι και βγαίνουν διαρκώς άγονες. Υπάρχει νοσοκομείο (σ.σ. στην Κω) όπου έχουμε κάνει δεκατέσσερις φορές πρόσκληση για τέσσερις παθολόγους και έχουμε 14 φορές μηδέν προσλήψεις» ανέφερε ο υπουργός.

«Χθες οι διοικητές των νοσοκομείων των περιοχών αυτών, με δική μας εντολή πήραν τηλέφωνο έναν έναν όλους τους γιατρούς αυτών των σχετικών ειδικοτήτων και τους προσέφεραν να προσληφθούν με μπλοκάκι και να κάνουν εφημερίες με μπλοκάκι, χωρίς να χρειαστεί να εκδώσω καμία υπουργική απόφαση» αποκάλυψε ο υπουργός. Όπως τόνισε δεν γνωρίζει ακόμα τα αποτελέσματα αυτής της πρόσκλησης. Αναφορικά με την τακτική που θα ακολουθήσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ τόνισε ότι «τα υποχρεωτικά μέτρα είναι η τελευταία λύση που έχει στα χέρια του το κράτος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ και ως υπουργός Υγείας να υποκρίνομαι ότι ένα νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς παθολόγο».

Πηγή

www.real.gr

Next Post