• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2025, 12:04
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Δεν θα αργήσει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής για Καραμανλή

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
15 Μαΐου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, την υπόθεση των Τεμπών και τις δημοσκοπήσεις μίλησε ο συνταγματολόγος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής στους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα από την συχνότητα του Realfm 97,8.

«Το πόρισμα (σ.σ. του ΕΜΠ) αφορά στο κομμάτι το οποίο συζητείται από ό,τι βλέπω τις τελευταίες ώρες, το ζήτημα της πυρόσφαιρας. Το ζήτημα αναφορικά με τον κύριο Καραμανλή είναι διττό. Το πρώτο σκέλος που ήταν τα της συμβάσεως 717 και περί απιστίας ή παράβασης καθήκοντος ασχοληθήκαμε πέρσι γιατί είχαμε το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα. Τώρα λοιπόν που έχουμε αντίστοιχα πορίσματα για τα μη πολιτικά πρόσωπα και τον φάκελο στην Βουλή για τον κύριο Καραμανλή οφείλουμε να κινηθούμε στην κατεύθυνση αυτή», είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής, αναφερόμενος στην πρόταση που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. .

«Τώρα αν με ρωτάτε τον χρονικό ορίζοντα νομίζω ότι δεν θα αργήσει πάρα πολύ. Όπως ξέρετε το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο έχει την δυνατότητα να κάνει την Προανακριτική, λόγω και της αριθμητικής. Θα είναι μια πρόταση την οποία θα κάνουμε μόνοι μας», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση για το τι θα περιέχει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Δουδωνής εξήγησε: «Νομίζω ότι θα στηριχθούμε ακριβώς για τον κύριο Καραμανλή στο κομμάτι το οποίο αφορά στα μη υπουργικά, για την ακρίβεια, πρόσωπα, δηλαδή τους γενικούς διευθυντές και τους γενικούς γραμματείας του υπουργείου. Άρα αυτό σημαίνει ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κακούργημα, να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά. Γιατί το λέμε αυτό; Όχι γιατί κάνουμε κάποια αυθαίρετα συμπεράσματα αλλά γιατί εμείς πηγαίνουμε ακριβώς στην λογική του να μην καλύπτονται τα πολιτικά πρόσωπα από το άρθρο 86».

Σε άλλη ερώτηση αν θα ήταν καλύτερο ένα δικαστικό όργανο και όχι η Βουλή να κρίνει την βαρύτητα της κατηγορίας – πλημμέλημα, κακούργημα- θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα πολιτικό πρόσωπο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι «ο νομικός χαρακτηρισμός μίας πράξης, των πραγματικών περιστατικών δηλαδή προκύπτει και μέσα από μία έρευνα. Η διαφορά του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από την Προανακριτική είναι ότι η Προανακριτική θα κάνει μία πλήρη εξέταση όπως ορίζει το άρθρο 86».

Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα αφορά στις καταθέσεις των μαρτύρων και στα στοιχεία που θα προκύψουν στην Προανακριτική και σε κάθε περίπτωση τον κύριο Καραμανλή και τον κύριο Τριαντόπουλο δεν θα τον δικάσουμε εμείς. Θα τους δικάσουν οι δικαστές. Αυτό είναι το άρθρο 86. Γιατί στον κύριο Τριαντόπουλο διαφωνούσαμε να μην γίνει η Προκαταρκτική εξέταση; Γιατί θα έπρεπε να συγκεντρωθούμε τα στοιχεία και με βάση τα στοιχεία κάνεις και τον νομικό χαρακτηρισμό».

Αναφορικά με το γιατί αφού το ΠΑΣΟΚ θέλει να συγκεντρώσει στοιχεία η Προανακριτική έσπευσε να μιλήσει για κακούργημα για τον Κώστα Καραμανλή ο Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε: «Εμείς τι θέλουμε να κάνουμε; Να μην υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των υπουργικών προσώπων από αυτά που δεν είναι υπουργοί. Αυτό κάναμε και στην περίπτωση Τριαντόπουλου και στην περίπτωση Καραμανλή τώρα και στην περίπτωση Καραμανλή πριν».

Παράλληλα για το εάν το ΠΑΣΟΚ έχει ρίξει πολύ βάρος στην κριτική του στην κυβέρνηση για τα Τέμπη και τις υποκλοπές και όχι για την οικονομία και γι’ αυτό ενδεχομένως δεν ανεβαίνει δημοσκοπικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «όπως απέδειξαν οι δύο Νομπελίστες των Οικονομικών, ο Ατζεμόγλου και ο Ρόμπινσον οι θεσμοί συνδέονται απολύτως με την οικονομία. Και αυτά τα δύο θέματα που είπατε (σ.σ. Τέμπη και υποκλοπές) έχουν τεράστια σημασία για την ευστάθεια των θεσμών στην χώρα. Αν δεν έχουμε θεσμούς δεν πρόκειται να έχουμε οικονομία».

«Ο κόσμος θέλει να ακούσει πέντε λύσεις για την ζωή του. Και το δεύτερο ενότητα, γιατί η ενότητα στην αντεπίθεση θα δώσει την νίκη. Όλα τα άλλα, είπε αυτός, να σχολιάσω εκείνον που είπε αυτό και γιατί το είπε αυτός έτσι και όχι αλλιώς δεν βγάζουν πουθενά», κατέληξε ο Παναγιώτης Δουδωνής.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2025/05/2025-05-13-Παναγιώτης-Δουδωνής-Χατζηνικολάου.mp3





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης

Next Post

Βρετανία: Έμεινε στην φυλακή 38 χρόνια για δολοφονία που δεν είχε κάνει

Next Post

Βρετανία: Έμεινε στην φυλακή 38 χρόνια για δολοφονία που δεν είχε κάνει

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.