• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026, 11:30
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Δεύτερη σειρά μέτρων όταν κριθεί αναγκαίο – Τι είπε για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Μαρτίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για «μια σοβαρή κρίση με πολύ επικίνδυνες προεκτάσεις».

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε, μιλώντας στο ERTNews, ότι «έχουν ληφθεί κάποια μέτρα, όπως το πλαφόν στα καύσιμα και σε είδη στο σούπερ μάρκετ», ενώ ανέφερε ότι «το οικονομικό επιτελείο αξιολογεί καθημερινά τα δεδομένα σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και με βάση τις εξελίξεις θα υπάρξει επόμενη παρέμβαση». Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «δεν θα κάνει ποτέ τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας».

Σχετικά με τη μείωση του φόρου κατανάλωσης, εξήγησε ότι «τα κόμματα το ζητούν, χωρίς, ωστόσο, να το κοστολογούν. Είμαστε η κυβέρνηση που έχει μειώσει ή καταργήσει 85 άμεσους και έμμεσους φόρους. Εμείς, επί της αρχής, είμαστε υπέρ της μείωσης όσο το δυνατόν παραπάνω φόρων. Όταν, όμως, είναι δεδομένα τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις, είτε λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών της Ευρώπης, είτε γιατί δεν θες η χώρα να επιστρέψει στα χρόνια των χρεών, τότε προτεραιοποιείς. Έχουμε πει πολλές φορές ότι προτεραιοποιούμε τη μείωση των άμεσων φόρων, πχ τον φόρο εισοδήματος».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «σε έκτακτες κρίσεις τα μέτρα πρέπει να είναι στοχευμένα (…) Σεβόμαστε το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου, κάτι που δεν γινόταν για πολλές δεκαετίες. Η πρώτη δέσμη μέτρων που πήραμε ήταν μια μετρημένη κίνηση που είχε σκοπό να συγκρατήσει τον ρυθμό αύξησης των τιμών στην έναρξη μιας πολύ μεγάλης κρίσης».

Στη συνέχεια, σχολίασε ότι «όταν κριθεί αναγκαίο θα έχουμε μια δεύτερη σειρά ανακοινώσεων», χωρίς, ωστόσο, να είναι σε θέση να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Δείτε το βίντεο:





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Μοσάντ: Καλεί τους Ιρανούς πολίτες σε συνεργασία

Next Post

Aντιμέτωποι με 7 κακουργήματα οι TikTokers, τα μοντέλα και ο πρώην παίκτης reality για το κύκλωμα απάτης – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Next Post

Aντιμέτωποι με 7 κακουργήματα οι TikTokers, τα μοντέλα και ο πρώην παίκτης reality για το κύκλωμα απάτης - Αποκαλυπτικοί διάλογοι

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.