• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2026, 13:50
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Μάντζος στον Realfm 97,8 για τη διενέργεια debate: «Αφού το θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα να έχει ο πεθερός»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
10 Οκτωβρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Για την κούρσα ανάδειξης νέας ηγεσίας, τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος στον Νίκο Χατζηνικολάου από τη συχνότητα του Realfm 97,8.

Σε ερώτηση ποια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του επόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Μάντζος απάντησε: «Το πρώτο και κύριο είναι να πιστεύει σε αυτή την συλλογική προσπάθεια. Να γνωρίζει το τι ακριβώς διακυβεύεται. Να γνωρίζει και να έχει ένα σχέδιο για το πώς μπορεί αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί. Να πιστεύει στις δυνάμεις του Κινήματος και στους ανθρώπους του Κινήματος και να το κάνει πράξη. Και φυσικά να έχει ένα προγραμματικό πλαίσιο το οποίο δεν θα είναι στείρα αρνητικό αντιπαραθετικό προς την σημερινή κυβέρνηση».

Για την κριτική που δέχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι δεν αξιοποίησε όλες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε ότι «στην πολιτική, όπως και σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες, δεν υπάρχουν αλάνθαστοι παράγοντες είτε είσαι πρόεδρος είτε είσαι βουλευτής είτε είσαι απλό μέλος μίας παράταξης κάνεις και σφάλματα και στις επιλογές σου και στις ενέργειες σου».

Και συνέχισε: «Υπάρχουν σφάλματα που γίνονται από δόλο. Κλειστές δομές, έλεγχος και υπερσυγκέντρωση της εξουσίας και σφάλματα που γίνονται εξ αμελείας και καλών προθέσεων πολλές φορές. Το λέω αυτό διότι πολλές περιπτώσεις ο νυν πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης έχει κληθεί να απολογηθεί – εντός εισαγωγικών το απολογηθεί- ακόμα και για επιλογές που έγιναν από καλή πρόθεση ανοιχτότητας, συμμετοχικότητας και βρέθηκε απέναντι σε ανθρώπους που ήθελαν κάτι άλλο».

«Το γεγονός ότι μπορούσε ο πρόεδρος και το κόμμα να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερα στελέχη είναι σαφές και είναι από εκείνα τα δεδομένα που καλείται και υποχρεούται ο Νίκος Ανδρουλάκης εάν επανεκλεγεί την Κυριακή να τα διορθώσει όπως και ο ίδιος έχει αναλάβει ως δέσμευση», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλο ερώτημα εάν θα αξιοποιήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τους συνυποψήφιους του ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι «η απάντηση είναι κατηγορηματική και μονολεκτική: Ναι. Οφείλει να το κάνει και όχι μόνο τους πέντε συνυποψηφίους αλλά και πολλούς ακόμη συντρόφους, συναδέλφους όχι μόνο στην Βουλή αλλά και από το κόμμα ευρύτερα και κυρίως από την κοινωνία που θέλουν να συστρατευθούν σε αυτή την μάχη».

«Είναι προφανές ότι και οι πέντε άνθρωποι που κατέβηκαν μαζί του σε αυτόν τον αγώνα, και ο Χάρης και Παύλος και η Άννα και ο Μιχάλης και η Νάντια έχουν συνεισφέρει ήδη παρά πολλά. Περιόδευσαν και οι έξι σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα κατηγόρησε την ΝΔ ότι προσπαθεί να αποδομήσει την δημοτική αρχή της Αθήνας. «Οι (σ.σ. κρατικές) παρεμβάσεις που γίνονται στον δήμο της Αθήνας θα μας βρουν απέναντι ό,τι και αν γίνει την Κυριακή. Εμείς ως κόμμα, ως παράταξη ως κοινοβουλευτική ομάδα είμαστε και θα είμαστε ασπίδα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής διότι αυτό δεν έχει να κάνει με τον Χάρη Δούκα ως πρόσωπο. Έχει να κάνει με την παράταξη μας, με την συλλογική προσπάθεια που πετύχαμε όλοι μαζί πέρσι τον Οκτώβριο», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος.

Τέλος ρωτήθηκε εάν θα γίνει τελικά ντιμπέιτ μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα και απάντησε: «Θεωρώ ναι. Έχοντας ακούσει και τους δύο και δημόσια χθες να το θέλουν θεωρώ ότι αφού το θέλει η νύφη και ο γαμπρός τύφλα να έχει ο πεθερός».

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/10/08-10-2024-Δημήτρης-Μάτζος-Χατζηνικολάου.mp3

 



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Νέα Υόρκη: Παραιτείται η πρώτη αντιδήμαρχος Σίνα Ράιτ

Next Post

Τουλάχιστον 21 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο

Next Post

Τουλάχιστον 21 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.