ADVERTISEMENT

Ενισχύστε τη δύναμη που σας ενισχύει στους αγώνες, σας κοιτάει στα μάτια και αυτά που λέει τα τηρεί


Το εργοτάξιο του Ελληνικού επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής (31/05) ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το εργοτάξιο του Ελληνικού όπου συναντήθηκε με το Σωματείο και εργαζόμενους στις οικιστικές αναπτύξεις στην παραλία του Αγίου Κοσμά και στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στο έργο της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Στην αντιπροσωπεία του κόμματος συμμετείχαν οι: Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ, Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ, Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ, γραμματέας του Τομέα Κατασκευών, Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Εύη Γεωργιάδου, περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Νότιο Τομέα, Γιώργος Ιωαννίδης και Φίλιππος Περγαντής, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στη συνάντηση με το σωματείο και τους εργαζόμενους, ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του νεοσύστατου Σωματείου, εξήγησε πως το συγκεκριμένο εργοτάξιο «αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στην Ευρώπη, και μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να ξεπεράσει τις 5.000 εργαζόμενους». Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αναφέρθηκε στα «εξαντλητικά ωράρια εργασίας που γίνονται καθημερινότητα λόγω της πίεσης από την εργοδοσία για να προχωρήσει το έργο αλλά και λόγω της ακρίβειας που αναγκάζει τους εργαζόμενους να κυνηγάνε την υπερωρία».

Σημείωσε ότι το Σωματείο «παλεύει για αυξήσεις στους μισθούς και στηρίζει την προσπάθεια της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που προετοιμάζει τη μάχη για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας». Παράλληλα, ανέδειξε τα «ζητήματα υγείας και ασφάλειας και τη διεκδίκηση να λειτουργήσει μονάδα υγείας και να υπάρχει ασθενοφόρο μέσα σε έναν τέτοιο χώρο δουλειάς, με τόσες χιλιάδες εργαζόμενους, σε ένα επίπονο και επικίνδυνο επάγγελμα».

Επίσης, στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν για δεκαετίες στην Ελλάδα αλλά στερούνται στοιχειώδη δικαιώματα.

Στη διάρκεια της συζήτησης πήραν επίσης τον λόγο μέλη της Προσωρινής Διοίκησης και άλλοι εργαζόμενοι. Ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος, αντιπρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου, ο οποίος ανέδειξε «τη δύναμη του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα, όπως τη έχουν γνωρίσει οι εργαζόμενοι μέσα από τη δημιουργία του Σωματείου» και η Αναστασία Ματθαίου, μηχανικός, ταμίας της Προσωρινής Διοίκησης, ενώ, εργαζόμενοι μετανάστες «κατήγγειλαν τα εμπόδια που συναντούν για να αποκτήσουν ιθαγένεια και πολιτικά δικαιώματα, για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν».

«Είναι δική μου τιμή που είμαι σήμερα εδώ. Εσείς είστε οι παραγωγοί του πλούτου, αυτής της περιβόητης ανάπτυξης» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας. Σημείωσε ότι η ανάπτυξη για την περιοχή του παραλιακού μετώπου «εστιάζει στο “τουριστικό προϊόν” που απευθύνεται σε “υψηλά βαλάντια”». «Εδώ μπαίνει το ερώτημα, όταν μιλάμε για ανάπτυξη, για ποιον είναι αυτή η ανάπτυξη; Είναι για όλους;» προσέθεσε και επισήμανε ότι «η αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας των ομίλων φέρνει χειρότερους όρους αμοιβής και δουλειάς για τους εργαζόμενους».

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια του ΚΚΕ, των βουλευτών, των στελεχών του, να αναδεικνύουν τα προβλήματα του λαού, να διεκδικούν τα δικαιώματά του, να παλεύουν για τις ανάγκες του.

«Είναι σημαντική κατάκτηση το Σωματείο που καταφέρατε να φτιάξετε», υπογράμμισε και κάλεσε τους εργαζόμενους «να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού την οργάνωση, την ενότητα, τη μαχητικότητα τους». «Πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων», τόνισε.

Μπροστά στις ευρωεκλογές, σημείωσε την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το ΚΚΕ «εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις» και παράλληλα «να είναι δυνατό “στον δρόμο του αγώνα”».

Σχολίασε επίσης «πως την ίδια στιγμή που τα άλλα κόμματα περιφέρουν και διαφημίζουν τους “celebrities” που έχουν στα ψηφοδέλτια τους, το ψηφοδέλτιο το ΚΚΕ περιλαμβάνει μια σειρά συνδικαλιστές, που είναι “celebrities” στους χώρους δουλειάς, καταξιωμένοι από τους συναδέλφους τους για την αγωνιστικότητά τους. Ανάμεσα σε αυτούς, δίπλα σε άλλους συνδικαλιστές, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας μετέφερε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα του Σωματείου, αλλά και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους εργαζόμενους στο έργο της κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό.

Ξεκαθαρίζοντας πως «η αποχή δεν είναι στάση διαμαρτυρίας» κατέληξε τονίζοντας: «Να πάτε και να ενισχύσετε τη δύναμη αυτή που σας ενισχύει στους αγώνες, που σας κοιτάει στα μάτια και αυτά που λέει τα τηρεί. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν λόγο, τόσο με την ψήφο και την επιλογή τους στην κάλπη, όσο και με την καθημερινή τους πάλη μέσα από τα σωματεία. Μαζί θα τα παλέψουμε και στον δρόμο, και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

www.real.gr

Next Post