• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2025, 12:47
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Επιστολική ψήφος: Τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι μόλις παραλάβουν τους φακέλους τους

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
13 Μαΐου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Ξεκίνησε από την Πέμπτη και μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποστολή των φακέλων στους εκλογείς που επέλεξαν να ψηφίσουν επιστολικά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ήδη αρκετοί από αυτούς λαμβάνουν το σχετικό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει.

«Αγαπητέ εκλογέα με εκλογικό κωδικό …, σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί το αντικείμενο … με την επιστολική σας ψήφο. Εσωκλείονται ειδικές οδηγίες», αναφέρει το σχετικό μήνυμα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας, ανέφερε ότι οι εκλογείς θα λάβουν δυο φακέλους, διευκρινίζοντας ότι ο ένας φάκελος «θα είναι ονοματοποιημένος και θα είναι ο φάκελος της επιστροφής και ο δεύτερος θα είναι ο φάκελος ψηφοφορίας ανώνυμος και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αντιγραφούν από κανέναν, είναι σχεδόν χαρακτηριστικά χαρτονομίσματος».

«Μόλις παραλάβει (τον φάκελο) ο εκλογέας, θα έχει επίσης μία υπεύθυνη δήλωση που θα λέει ότι αυτός ο ίδιος ψηφίζει. Αν θέλει μπορεί να κάνει αυτή τη δήλωση μέσω του gov.gr οπότε δεν απαιτείται και κάποια φωτοτυπία ταυτοποιητικού εγγράφου. Εάν δεν το κάνει μαζί με την υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να έχει και φωτοτυπία ταυτοποιητικού εγγράφου, δηλαδή ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης», σημείωσε.

Οι εκλογείς αφού συμπληρώσουν τον αριθμό των σταυρών που επιθυμούν στο ψηφοδέλτιο, θα το βάλουν στον φάκελο ψηφοφορίας. Έπειτα, θα βάλουν τον φάκελο ψηφοφορίας στον απαντητικό φάκελο μαζί με το ταυτοποιητικό και την υπεύθυνη δήλωση και θα καλέσουν την εταιρεία που τους παρέδωσε τον φάκελο για να τον παραλάβει.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών εντός Ελλάδος, οι εταιρείες ειδοποιούν τους εκλογείς ότι έχουν τη δυνατότητα να καλούν μέχρι τις 3 Ιουνίου για να είναι εγγυημένη η παράδοση, ή θα παραδίδουν οι ίδιοι τον φάκελό τους στα γραφεία των εταιρειών μέχρι τις 4 Ιουνίου. Για τους εκλογείς του εξωτερικού η καταληκτική ημερομηνία είναι 28 Μαΐου.

Ο κ. Μπαλέρμπας ανέφερε, επίσης, ότι συνολικά 202.515 εκλογείς έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο. Απ’ αυτούς, οι περίπου 50.200 είναι Έλληνες του εξωτερικού.

«Οι ανάδοχοι, οι δύο εταιρείες δηλαδή που θα παραδώσουν και θα παραλάβουν το εκλογικό υλικό, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί από τον κάθε ψηφοφόρο. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια ζητήματα σε μικρά χωριά ή σε ακριτικά νησιά που δεν υπάρχουν διευθύνσεις. Εκεί έχει δηλωθεί μια διεύθυνση του κοινοτικού καταστήματος ή ενός καταστήματος», υπογράμμισε.

 

Δείτε το βίντεο:

Κεραμέως: «Μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή»

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να ψηφίσει κανείς επιστολικά σε τρία βήματα, έδωσε με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

«Όσοι έχετε εγγραφεί να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο, θα αρχίσετε – ή έχετε ήδη αρχίσει – να λαμβάνετε μηνύματα για την παραλαβή των φακέλων με το εκλογικό υλικό. Δείτε πώς θα στείλετε την ψήφο σας με τρία απλά βήματα» έγραψε η Νίκη Κεραμέως, με κεντρικό μήνυμα: «Μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή», αναφέρει η υπουργός.

Δείτε την ανάρτηση:



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

LIVE η κίνηση: Πού είναι αυξημένη

Next Post

Η στιγμή που αεροπλάνο προσγειώνεται με την «κοιλιά»

Next Post

Η στιγμή που αεροπλάνο προσγειώνεται με την «κοιλιά»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.