ADVERTISEMENT

Ηλιόπουλος: Ακόμα ένα σκάνδαλο, στο οποίο γαλάζια στελέχη παραβίασαν τη σειρά εμβολιασμού | ενότητες, πολιτική


«Δυστυχώς, από χθες στη Θεσσαλονίκη έχουμε ακόμα ένα σκάνδαλο, στο οποίο γαλάζια στελέχη παραβίασαν τη σειρά εμβολιασμού», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΠΤΑ» και τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη.

«Ενώ έπρεπε να εμβολιαστούν 24 παιδιά με χρόνιες παθήσεις, εμβολιάστηκαν στελέχη της ΝΔ», είπε ο κ. Ηλιόπουλος, «υπάρχει καταγγελία και για τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου -που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία- ότι εμβολιάστηκε παραβιάζοντας τη σειρά του». «Θυμόμαστε όλοι βέβαια το πλιάτσικο που έκαναν στα εμβόλια τα κυβερνητικά στελέχη στην αρχή του εμβολιασμού», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Άσκησε, κριτική στην κυβέρνηση ότι «δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ, ώστε να αρθεί το καθεστώς της πατέντας των εμβολίων» και σημείωσε ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης υπερψήφισε την πρόταση αυτή, που αναδείχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την ευρωπαϊκή Αριστερά, τα στελέχη της ΝΔ όμως εκεί την καταψήφισαν».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε ότι «παρά το γεγονός πως η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στην Ευρώπη, τα κρούσματα συνεχώς ανεβαίνουν και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα». «Στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας, η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «ήδη από το Σεπτέμβρη –όταν εντοπίζονταν μόνο σε ένα χώρο εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα 191 κρούσματα- λέγαμε ότι η επιθεώρηση εργασίας έπρεπε να αναλάβει δράση αλλά αυτή τη στιγμή η επιθεώρηση παραμένει ουσιαστικά διαλυμένη». «Όμως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς η κατάσταση, στην Αθήνα και την Αττική για παράδειγμα, είναι πάρα πολύ άσχημη», πρόσθεσε.

Τόνισε, ακόμα, ότι «παρά το ότι είμαστε ένα χρόνο μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση συνεχίζει να μη συνταγογραφεί τα τεστ, αναγκάζοντας έναν εργαζόμενο των 700 ευρώ να πληρώνει 80 ευρώ για να κάνει το τεστ, την ίδια στιγμή βέβαια που εφόσον βγει θετικός και μείνει σε καραντίνα, θα πρέπει μετά για ένα μήνα να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες».

«Χρειάζεται ακόμα να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να εμπλακεί πιο ενεργά στην αντιμετώπιση της νόσησης από κορωνοϊό που δεν χρειάζεται νοσηλεία», υπογράμμισε, και επισήμανε ότι «τώρα που τα νοσοκομεία της Αττικής είναι “στο κόκκινο”, δεν μπορεί να συνεχίζει η κυβέρνηση να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές». «Έτσι, το δημόσιο σύστημα υγείας πιέζεται στο έπακρο και γίνεται μονοθεματικό», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής όμως, εκτός από το υγειονομικό σκέλος, έχει και το σκέλος της οικονομικής επιβίωσης», τόνισε. «Το 2020 η Ελλάδα κατέγραψε τη δεύτερη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη, ενώ οι άνθρωποι της αγοράς φοβούνται ότι το επόμενο διάστημα έρχεται τεράστιο κύμα λουκέτων», σημείωσε. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, χρειάζονται «πολύ συγκεκριμένα μέτρα: κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος στους πληττόμενους κλάδους, μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και εφαρμογή ενός σχήματος ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους –το οποίο κατά ένα μεγάλο μέρος δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία- με διαγραφή ενός κομματιού και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις». «Και φυσικά, χρειάζεται να καταργηθεί ο νέος πτωχευτικός κώδικας», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης την Πέμπτη στη Βουλή, παραδέχθηκε ουσιαστικά τα ψέματα και τη συγκάλυψη του σκανδάλου Μενδώνη-Λιγνάδη, λέγοντας ότι η παραίτηση Λιγνάδη είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση». «Αυτό σημαίνει ότι όταν η κ. Μενδώνη και ο κ. Ταραντίλης μας έλεγαν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, μας έλεγαν ψέματα», πρόσθεσε. Κατηγόρησε επίσης την υπουργό Πολιτισμού ότι «παρά το γεγονός ότι από τις 6/2 υπήρχε επώνυμη καταγγελία εναντίον του κ. Λιγνάδη, εκείνη δεν έστειλε –όπως όφειλε- την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, αλλά για 15 μέρες μιλούσε για φήμες και ανώνυμες καταγγελίες». «Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσες και όσους βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν για όσα υπέστησαν», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος και τόνισε ότι «όλοι μας κρινόμαστε από το αν θα διαμορφώσουμε το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να μην υπάρχει συγκάλυψη και τα θύματα να βρίσκουν το κουράγιο να μιλούν».

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι «θα είναι τεράστιο πλήγμα για την ίδια τη Δημοκρατία, να είναι η Ελλάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα μετά από 40 χρόνια που θα υπάρξει νεκρός απεργός πείνας».

Πηγή

www.real.gr

Next Post