Ηλιόπουλος: «Ανέκδοτο» τα 1.200 ευρώ το μήνα στους νέους, μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες | ενότητες, πολιτική


«Υπήρχε μια μεγάλη απουσία από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και αυτή ήταν η πραγματική ζωή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha Radio 98.9 FM”.

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πιο αισιόδοξος από ποτέ, τη στιγμή που, με δική του ευθύνη, τα σχολεία άνοιξαν σήμερα με 25 μαθητές ανά τμήμα -μάλιστα σήμερα επισκέφτηκα ένα νηπιαγωγείο που είχε 29 παιδιά σε ένα τμήμα- και με ένα υγειονομικό πρωτόκολλο με βάση το οποίο ένα τμήμα θα σταματήσει να λειτουργεί εάν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Οι ειδικοί λένε ότι με την εφαρμογή αυτού του μέτρου, κάθε τμήμα μπορεί να δώσει στην κοινότητα έως 100 με 150 κρούσματα», προσέθεσε.

«Αν αυτό το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι στις ηλικίες μεταξύ 60 και 70 ετών έχουμε 20% ανεμβολίαστους ενώ από 80 και πάνω φτάνει το 27%, φοβόμαστε ότι τα σχολεία θα γίνουν αρνητικός επιταχυντής για την πανδημία συνολικά», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς ειδικότερα στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, υπογράμμισε ότι «ένα από τα κεντρικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες είναι η ακρίβεια και ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για αυτό». «Σε όλη την Ευρώπη, ένα από τα βασικά εργαλεία με τα οποία αντιμετωπίζεται η ακρίβεια είναι η αύξηση στο βασικό μισθό και η στήριξη στο εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε μόνο ότι θα φτιάξει ένα ταμείο με 150 εκατ. ευρώ, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξήσεις στο ρεύμα». «Αντί να προχωρήσει σε δομικές παρεμβάσεις στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και μέσα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να ελεγχθεί το ολιγοπώλιο που υπάρχει στη συγκεκριμένη αγορά, ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα επιχορηγεί τα κέρδη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο», συμπλήρωσε.

«Όσον αφορά τα 1.200 ευρώ στους νέους, αυτό είναι ανέκδοτο», είπε, σημεώνοντας ότι «τελικά μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες».

Χαρακτήρισε επίσης “αστεία” την εξαγγελία για δωρεάν data σε νέους 15 χρονών ως κίνητρο για να εμβολιαστούν, τονίζοντας «ότι όταν μιλάμε για παιδιά 15 με 17 ετών, το στοίχημα του εμβολιασμού δεν θα κερδηθεί δίνοντας data, αλλά πείθοντας την οικογένεια ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν».

Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, υπογράμμισε ότι «παρά τους πανηγυρισμούς τής κυβέρνησης, οι αριθμοί και τα μεγέθη που παρουσιάζονται δεν αντιστοιχούν στην καθημερινότητα που βιώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας». «Η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους σε όλη την Ευρώπη, ο βασικός μισθός είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και είμαστε η μοναδική χώρα της ΕΕ που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν που είχαμε το 2010», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Την ίδια στιγμή έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη», προσέθεσε, λέγοντας ότι «η τιμή του ρεύματος στη χονδρική σχεδόν διπλασιάστηκε το καλοκαίρι».

Μιλώντας στον Flash Radio 99.4 FM Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε σε τρία βασικά σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την οικονομική στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας: «την ανάγκη διαγραφής ενός μεγάλου κομματιού του ιδιωτικού χρέους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρύθμιση του υπόλοιπου, την ουσιαστική αύξηση του βασικού μισθού, την αναδιάρθωση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να μην κατευθυνθούν μόνο στους λίγους και ισχυρούς αλλά να κατανεμηθούν με δικαιοσύνη».

«Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κινηθεί σε δύο άξονες», σημείωσε. «Από τη μια θα ασκήσουμε κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι απέτυχε να υπερασπιστεί την ασφάλεια και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που πετυχαίνει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, είτε μιλάμε για ιδιωτικά κολέγια, είτε μιλάμε για τις τράπεζες ή τις ιδιωτικές κλινικές», επισήμανε. «Από την άλλη θα παρουσιάσουμε μία συνεκτική πρόταση για το πώς τα πράγματα μπορούν να πάνε διαφορετικά», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος, ανέφερε ότι «στα ποιοτικά στοιχεία σε όλες τις μετρήσεις, κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια». Επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά εκλογές εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και εκτιμώντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιθανό να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το 2022, διαμήνυσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος ακόμα και αύριο να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης για μια διαφορετική προοδευτική πορεία της χώρας».

Πηγή

www.real.gr

Next Post