• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2025, 20:34
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη – Οι κοινές δηλώσεις με τον Μόντι

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
21 Φεβρουαρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


«Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον Ινδό Πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, οι οποίες έγιναν μετά τη συνεδρίαση των διευρυμένων αντιπροσωπειών.

Ο πρωθυπουργός κατά την τελετή υποδοχής μίλησε για στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Ινδίας.

«Η παλαιότερη δημοκρατία και η πολυπληθέστερη δημοκρατία του κόσμου συναντώνται σήμερα. Στον κύριο Μόντι βρήκα έναν πραγματικό φίλο, ενώ η εταιρική σχέση ξεκίνησε με μνημόνιο συνεργασίας στην άμυνα και στη γεωργία και σύντομα οριστικοποιείται το σύμφωνο για τη νόμιμη μετανάστευση. Αρκεί ένας χάρτης στον οικονομικό διάδρομο Ινδίας – Μ. Ανατολής – Ευρώπης για να διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Βεβαίως πρέπει να επιτευχθεί ειρήνη στη Μ. Ανατολή και σταθερότητα. Εστιάζουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , σε ναυτιλία, στις υποδομές και θέλουμε να μάθουμε από το ινδικό θαύμα της Πληροφορικής, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ν. Μόντι: Καλωσορίζουμε την Ελλάδα και τον θετικό της ρόλο

«Εξοχότατε πρωθυπουργέ Κ. Μητσοτάκη και φίλοι είναι μεγάλη χαρά να σας καλωσορίζω στην Ινδία για επίσκεψη σε συνέχεια της δικής μου στην Ελλάδα με στόχο την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων», είπε ο Ινδός πρωθυπουργός.

Εκπληκτικό γεγονός χαρακτήρισε ο Ναρέντρα Μόντι την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού σε 16 χρόνια. Μίλησε για διπλασιασμό του εμπορίου και για την ιδιαίτερη σημασία της ναυτιλίας ενώ, όπως είπε συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, η κυβερνοασφάλεια, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Η Ελλάδα και η Ινδία έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες προτεραιότητες, φίλοι και αρχαίοι μεγαλοπρεπείς λαοί έχουμε ιστορία βαθέων διαπολιτισμικών σχέσεων», είπε ακόμη ο Ναρέντρα Μόντι. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διασύνδεση και των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Γιορτάζοντας την 75η επέτειο διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας δίνεται η ευκαιρία να προβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η συνεργασία μας. Καλωσορίζουμε την Ελλάδα και τον θετικό της ρόλο στον Ινδικό -Ειρηνικό Ωκεανό ενώ ενδυναμώνεται η ανατολική πλευρά της Μεσογείου με τον οικονομικό διάδρομο Ινδίας – Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα θα αποτελέσει σημαίνοντα εταίρο σε αυτήν την πρωτοβουλία», τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα είναι ο βασικός ομιλητής σε πολυμερή διάσκεψη στο Νέο Δελχί με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την οικονομία, ενώ αύριο αναμένεται να επισκεφθεί τη Βομβάη, όπου προγραμματίζονται επιχειρηματικές συναντήσεις και ομιλία στο ελληνο – ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ.

Ήδη από τη Δευτέρα βρίσκεται στην Ινδία ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και πολυπληθής ελληνική επιχειρηματική αποστολή.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Το Λονδίνο επιβάλλει κυρώσεις στους επικεφαλής της σωφρονιστικής αποικίας όπου πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι

Next Post

Άφωνοι οι επιστήμονες που ανακάλυψαν το μεγαλύτερο φίδι του κόσμου

Next Post

Άφωνοι οι επιστήμονες που ανακάλυψαν το μεγαλύτερο φίδι του κόσμου

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.