ADVERTISEMENT

Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει ένα αισιόδοξο μήνυμα ενδυνάμωσης των αγώνων


Ενόψει της επίσκεψης του στη Γερμανία, από τις 9 ως τις 11 Μαΐου, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Δορυφόρος» με έδρα το Μόναχο, σημειώνοντας ότι «οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον λαό να “κόψει τη φόρα” στην κυβέρνηση της ΝΔ, να την αποδυναμώσει σημαντικά ώστε να μην μπορεί πια να επικαλείται το περιβόητο “41%” απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, ενισχύοντας παράλληλα ακόμη περισσότερο τον μοναδικό πραγματικό αντίπαλο της πολιτικής της, το ΚΚΕ».

Ερωτηθείς, σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών είπε, παραθέτοντας συγκεκριμένα γεγονότα, ότι «η επιχείρηση συγκάλυψης των αιτιών και των υπευθύνων για αυτό το έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα, ξεκίνησε κυριολεκτικά από την πρώτη μέρα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «το πόρισμα του ΚΚΕ (σ.σ στην Εξεταστική Επιτροπή) που καταθέσαμε και στον Άρειο Πάγο, είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να “λάμψει” η αλήθεια, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να γίνουν όσα απαιτούνται για να μην ξαναθρηνήσουμε νεκρούς».

«Η συγκλονιστική απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη, όπου συμπληρωνόταν ένας χρόνος, δείχνει ότι η οργή του λαού και της νεολαίας “καίει” ακόμα, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε από την πρώτη στιγμή: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, το έγκλημά τους δεν θα ξεχαστεί» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφορικά με το «τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές για τους Έλληνες (και όχι μόνο) πολίτες» είπε ότι «στις ευρωεκλογές επιλέγουμε αν θα επικροτήσουμε την πολιτική της ΕΕ, στα βασικά σημεία της οποίας συμφωνούν όλα τα άλλα κόμματα πλην ΚΚΕ, ή θα τους πούμε ένα ηχηρό “ως εδώ”». «Αυτή η πολιτική βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος των λαών» σημείωσε και τόνισε:

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει ένα αισιόδοξο μήνυμα ενδυνάμωσης αυτών των αγώνων που θα φτάσει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

«Ταυτόχρονα επιλέγουμε αν θα στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους και έντιμους αγωνιστές, που θα αποτελούν τη “φωνή” του λαού και της νεολαίας, των απόδημων, θα αποκαλύπτουν και θα καταψηφίζουν τις αντιλαϊκές οδηγίες της ΕΕ -και τέτοιοι βρίσκονται μόνο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ- ή θα στείλουμε τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων που θα στηρίζουν “παρέα” τα ψηφίσματα που θα υπαγορεύουν τα γνωστά “λόμπι”» προσέθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «ο αριθμός των αιτήσεων για την επιστολική ψήφο από ομογενείς επιβεβαιώνει το ΚΚΕ, που σταθερά τονίζει ότι η αποχή είναι ζήτημα πολιτικό και όχι τεχνικό. Ότι, ιδιαίτερα για τους κατοίκους του εξωτερικού, έχει να κάνει με τους πραγματικούς δεσμούς που διατηρούν με τη χώρα και τα τεκταινόμενα σε αυτή, με το κατά πόσο το εκλογικό αποτέλεσμα πρόκειται να επηρεάσει τη ζωή τους. Γι’ αυτό είχαμε υποστηρίξει την ύπαρξη ορισμένων κριτηρίων ώστε να διευκολύνονται να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους οι απόδημοι, που όντως έχουν τέτοιους δεσμούς. Είχαμε επίσης προτείνει να ανοίξουν πολλά περισσότερα εκλογικά τμήματα για αυτόν τον σκοπό, ώστε να μην απαιτούνται μεγάλα ταξίδια. Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να καταργήσει εντελώς τα εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό γιατί, λέει, “κοστίζουν πολύ”».

Προσέθεσε ότι η αποχή έχει να κάνει και με τις πολιτικές του ελληνικού κράτους και των κυβερνήσεων που «έδιωξαν τους απόδημους και σήμερα τους αποξενώνουν».

«Οι κίνδυνοι που είχαμε επισημάνει για τη δυνητική -το τονίσαμε αυτό- αλλοίωση του εκλογικού σώματος, λόγω της μη ύπαρξης κριτηρίων στον νόμο, παραμένουν όσο παραμένει το αναχρονιστικό δίκαιο του “αίματος” και όσο υπάρχουν οι διάφοροι μηχανισμοί που μπορούν, όταν για τους δικούς τους λόγους το αποφασίσουν, να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα» σημείωσε και προσέθεσε:

«Από εκεί και πέρα, εμείς καλέσαμε τους Έλληνες του εξωτερικού να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, αφού, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή είναι η μόνη επιλογή τους για να πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές. Και τώρα καλούμε όσους έκαναν αίτηση να ψηφίσουν και να δυναμώσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η ενίσχυση του ΚΚΕ θα συνεχιστεί και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Οι Έλληνες μετανάστες έχουν επιπλέον λόγους να “κοκκινίσουν” ακόμα περισσότερο το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές, δίνοντας στο ΚΚΕ 12% στο εξωτερικό και στη Γερμανία συγκεκριμένα 15%».

«Οι Έλληνες που ζουν στη Γερμανία έχουν διπλή πείρα. Γιατί η ζωή εκεί έχει αντίστοιχες δυσκολίες με αυτές της Ελλάδας, γιατί παρόμοια αντιλαϊκά μέτρα προωθούνται με πυρήνα τις αποφάσεις που παίρνονται στην ΕΕ» είπε, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων: «οι Έλληνες της Γερμανίας έχουν έναν παραπάνω λόγο να ψηφίσουν το ΚΚΕ, γιατί έχει στο ευρωψηφοδέλτιό του έναν δικό τους άνθρωπο, τον Παναγιώτη Αλωπούδη, εκλεγμένο συνδικαλιστή από τον χώρο της Υγείας, που ξέρει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είναι πάντα μπροστά, σε κάθε αγώνα».

«Όσο για τον κίνδυνο της ανόδου των εθνικιστικών-φασιστικών μορφωμάτων αυτός είναι υπαρκτός δεδομένου ότι γίνεται προσπάθεια η δικαιολογημένη οργή των λαών της Ευρώπης απέναντι στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις να στραφεί σε τέτοιες, ανώδυνες για το σύστημα “λύσεις”» ανέφερε.

«Το 46% του ελληνικού λαού που δηλώνει ότι θέλει να αποδοκιμάσει τις πολιτικές της ΕΕ, έχει ευτυχώς επιλογή: Το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για έναν άλλο δρόμο για τη χώρα μας, έξω από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει» υπογράμμισε, καταλήγοντας στη συνέντευξή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

www.real.gr

Next Post