ADVERTISEMENT

«Η εταιρεία στην αλλοδαπή ήταν η μοναδική μου παρατυπία»


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το πόθεν έσχες του, ανέφερε αρχικά τα εξής, «Ασχολείται με αυτό η ΝΔ τη στιγμή που στη λαϊκή περιουσία, αποτυγχάνουμε να συγκλίνουμε με την ΕΕ επί δεκαετίες, τη στιγμή που η ΝΔ είναι το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της ΕΕ με μη-δημόσιες οφειλές, τη στιγμή που χρεωκοπήσαμε λόγω αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και ανοσίας στο μαύρο χρήμα της πολιτικής».

«Η εταιρεία στην αλλοδαπή ήταν η μία και μοναδική παρατυπία μου την οποία παραδέχομαι, για την οποία δε ζητώ καμία ατιμωρησία του τύπου “αρχειοθέτηση της υπόθεσης” και η οποία δεν είχε καμία επίπτωση στον Έλληνα πολίτη. Κι αυτό παρότι ο νόμος είχε σκοπό να απαγορεύει την έξοδο μαύρου χρήματος από Ελλάδα προς εξωτερικό και όχι αντίστροφα την είσοδο λευκού χρήματος ομογενών όπως εγώ από το εξωτερικό προς την Ελλάδα. Η ΝΔ μάλιστα που έβαλε και ομογενείς στο ψηφοδέλτιό της έπρεπε να καταργήσει την διάταξη», παραδέχθηκε στη συνέχεια.

«Τα εισοδήματα τα οποία ανακοίνωσα είναι από μισθούς, και μπόνους που μου έδωσαν οι επενδυτές μου επειδή τους προκάλεσα κέρδη. Το ένα δάνειο είναι η υποθήκη του σπιτιού στη Νέα Υόρκη. Την πληρώνω νοικιάζοντάς το. Το άλλο είναι το φοιτητικό δάνειο του Τάηλερ. Από την άλλη ο πρωθυπουργός κρύβει τα Paradise papers, κρύβει το σπίτι του Βολταίρου, η Βουλή τον καλύπτει με αρχειοθέτηση της υπόθεσης, εν τω μεταξύ περνούν 4 εκλογικές αναμετρήσεις, και κλαψουρίζει ότι σπούδασε τα παιδιά του σε ακριβά πανεπιστήμια πουλώντας ακίνητα», ολοκλήρωσε την αναφορά του ο κ. Κασσελάκης, σχετικά με το πόθεν έσχες του, ενώ δεν έλειψε και μια μομφή προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, «να μην ανησυχεί αν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψω. Πάντως δεν θα χρειαστεί να πουλήσω επιστολές του Ιησού και μετά ως υπουργός Υγείας, να αποκαλώ κάφρους και ανθρωπάκια τους νοσηλευτές».

Σε ότι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του, το οποίο δέχτηκε πολλές επικρίσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο κ. Κασσελάκης είπε, «η φορολογική μας πρόταση – ένεση ρευστότητας, παρέμβαση στον ΦΠΑ, αντιμετώπιση ακρίβειας – είναι πλεονασματική: κοστίζει 2,7 δις και μπορούν ανταποδοτικά να μαζευτούν 3,2 δις από την φορολόγηση της υπερκερδοφορίας των τραπεζών. Και δεν υπάρχει κίνδυνος ανάλογος της Ιταλίας διότι η εξέταση επενδυτικής βαθμίδας δεν αφορά την φορολόγηση τραπεζών όπως οι πλούσιες ελληνικές, οι οποίες συστηματικά υπερχρεώνουν μεταφορές, υπερκοστολογούν το επιτόκιο πίστωσης και καθηλώνουν το επιτόκιο κατάθεσης», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η άλλη μας πρόταση – επάνοδος 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης – είναι κι αυτή πλεονασματική. Γενικός στόχος η μείωση σπατάλης στο κρατικοδίαιτο κομμάτι α) τραπεζών, β) ενέργειας και γ) ψηφιακών έργων. Δεν υπάρχει κίνδυνος απόκρουσης επενδύσεων, μόνο τώρα υπάρχει τέτοιος κίνδυνος: ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας υπερφορολογείται και μένει έξω από κάθε επιδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Και ο μισθωτός το ίδιο: π.χ. ένας στρατιωτικός με μία σύζυγο δασκάλα σήμερα δε ζουν με τους μισθούς τους. Είναι ανήθικο να συμβαίνει αυτό, και ταυτόχρονα ένας με προσωπικό εισόδημα 900.000 ευρώ το χρόνο να φορολογείται μόλις με 27% αν απλώς συμμετάσχει σε μία εταιρεία».

Σε ότι αφορά της κριτική που δέχεται από το κόμμα της Νέας Αριστεράς, υπογράμμισε, «η κριτική τους ότι η φορολογική μας πρόταση ευνοεί τους πλούσιους είναι ψέματα. Η κριτική τους ότι ιεροποιώ το ΝΑΤΟ είναι διαστρέβλωση. Θεωρώ απλώς το ΝΑΤΟ δίχτυ προστασίας της Ελλάδας από αυταρχικές πυρηνικές δυνάμεις που μπορούν να μας κάνουν κακό, κι αυτό το πιστεύω έχοντας παράλληλα το θάρρος της γνώμης και της διαφωνίας μου: κατά των παραβιάσεων της (μέλους ΝΑΤΟ) Τουρκίας, υπέρ της Παλαιστίνης, κατά της στήριξης της Ουκρανίας, και ούτω καθεξής. Δε λέω κάτι νέο, λέω στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας και της πατριωτικής Αριστεράς. Αντιθέτως δεν περιλαμβάνεται σε αυτές, το να κρατάνε τα μέλη της ΝΑ έδρες και μισθούς που τους δόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Ή τουλάχιστον να μη δίνουν τους μισθούς αυτούς σε σκοπούς αλληλεγγύης».

Μιλώντας για τα εθνικά, αλλά και ευρύτερα γεωπολιτικά θέματα, τόνισε ότι «διαφωνώ με κάθε χειρισμό του πρωθυπουργού, χαρακτηρισμός της επίσκεψης Ράμα με τον απλό όρο “αχρείαστη”, ανοχή στην αμφισβήτηση θεμελιωδών διεθνών δικαιωμάτων μας όπως π.χ. η εξόρυξη, παράλειψη πίεσης του κυβερνώντος κόμματος στην Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο του ΕΛΚ, παράλειψη επικύρωσης μνημονίων της Συνθήκης Πρεσπών τα οποία θα έφερναν οικονομικά οφέλη στο λαό της Βόρειας Μακεδονίας και εκείνος θα πίεζε με τη σειρά του την κυβέρνηση για σεβασμό των Πρεσπών. Ναι θέλουμε ειρήνη, συνεργασία, αλληλοκατανόηση με γείτονες, όμως σε συνδυασμό με αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια για τη δική μας θέση».

Σχετικά με τους συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε, «μένουμε στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Έχουμε όμως πάντα ανοιχτές τις γέφυρες προς Πράσινους, Σοσιαλιστές και κάθε προοδευτική δύναμη. Διότι απέναντι σε λιτότητα, στέγη, μετανάστευση, κλίμα (ζωτικά θέματα) η σύγχρονη κεντροαριστερά είναι πλέον παρεμβατική».

Τέλος και σε ότι αφορά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ότι, «ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών θα είμαι κανονικά υποψήφιος. Υποψήφιος βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων και έτσι, υποψήφιος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Πηγή

www.real.gr

Next Post