Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραπομπή Αποστολάκη, Ακρίτα, Κασιμάτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας


Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στήριξαν υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές που δεν υποστήριξε το κόμμα. 

Την παραπομπή της Έλενας Ακρίτα, του Ευάγγελου Αποστολάκη και της Νίνας Κασιμάτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι κ.κ. Ακρίτα, Αποστολάκης, Κασιμάτη στήριξαν υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές που δεν στήριξε κεντρικά το κόμμα. 

Αξίζει να τονιστεί πως ήδη η κ. Ακρίτα είχε παραπεμφθεί νωρίτερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας. 

 

Η επιστολή της Νεολαίας προς την επιτροπή δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης τοποθετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος που στρέφονται σε πολλές περιπτώσεις κατά καταστατικών ρυθμίσεων και ηθικών αξιών, ταυτοτικών θέσεων και στρατηγικών επιλογών του κόμματος, χρησιμοποιώντας το καταστατικό κατά το δοκούν (περιπτώσεις Έλενα Ακρίτα, Νίνα Κασιμάτη, άρθρο 6 παράγραφος (η), Ευάγγελος Αποστολάκης άρθρο 6 παράγραφος (η) και άρθρο 36 παραγραφος 3 ).

Ταυτόχρονα, ο δημόσιος διάλογος κυριεύεται από δηλώσεις τοξικές και απαξιωτικές προς μερίδα συντρόφων και συντροφισσών. Ενώ η μάχη απέναντι στη δεξιά τίθεται ως βασικός πυλώνας του επικοινωνιακού αφηγήματος της νέας ηγεσίας, υπάρχουν περιπτώσεις στελεχών που ενσωματώνονται στο ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της δεξιάς πολιτικής ακόμη και σε επίπεδο ρητορικής στη σφαίρα του δημοσίου λόγου, δημιουργώντας έτσι, διαφορετική κατεύθυνση από την αντιδεξιά επιλογή του κόμματος.

Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να επισημάνει στην επιτροπή δεοντολογίας τις παραπάνω παραβάσεις για να πράξει τα δέοντα, περιφρουρώντας το καταστατικό και τις ομοφώνως ψηφισμένες από το συνέδριο θέσεις του κόμματος.

Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ»

Πηγή

www.real.gr

Next Post