• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2026, 5:39
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Θάνος Μωραΐτης στον Realfm 97,8: Παλεύω κατά της διάσπασης

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
29 Οκτωβρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Για το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το Συνέδριο του κόμματος αλλά και τα σενάρια για την ίδρυση κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης στους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελατόλλα στην συχνότητα του Realfm 97,8.

Για την διαδικασία εκλογής συνέδρων που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο ο Θάνος Μωραΐτης ανέφερε ότι «είναι το πρώτο βήμα προς την εκλογή του προέδρου αυτή η διαδικασία που έχουμε την Κυριακή, εκλογής των Συνέδρων. Αλλά θεωρώ ότι η βασικότερη στιγμή της απόφασης είναι το Συνέδριο».

Και συνέχισε: «Μάλλον περνάμε κρίσιμες ώρες και αυτό που κυριαρχεί στην βάση μας, στα μέλη μας αυτή την στιγμή είναι μία απογοήτευση είναι μία καχυποψία, μίας δυσπιστίας απέναντι σε όλες αυτές τις αντιδημοκρατικές, αντικαταστατικές μεθοδεύσεις που οργάνωσε μία συγκυριακή πλειοψηφία».

«Πράγματι η Κυριακή είναι μία σημαντική μέρα γιατί είναι η πρώτη μέρα έκφρασης των μελών της κομματικής βάσης και πιστεύω θα ολοκληρωθεί στο Συνέδριο», τόνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση εάν θα προχωρήσει στο «Plan B» του δημοψηφίσματος ο Στέφανος Κασσελάκης εάν δεν κερδίσει το Συνέδριο και δεν άρει τον αποκλεισμό της υποψηφιότητα τους ο Θάνος Μωραΐτης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει Plan B και δεν πρέπει να υπάρχει. Και ο κύριος Κασσελάκης αλλά και όλοι που βάζουμε το μεγάλο θέμα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως το να μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Παλεύουμε για την μη ρευστοποίηση και διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το βασικότερο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε όταν έχουμε μπροστά μας αυτή τη μάχη με αυτά τα βασικά επίδικα ότι μπορεί να υπάρχει Plan B».

«Θεωρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών – που σας είπα σε τι κλίμα κινείται αυτή τη στιγμή και πόσο απογοητευμένη είναι η βάση μας- θέλει το Συνέδριο να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Και πιστεύω ότι έστω και την ύστατη ώρα κάποιοι θα αντιληφθούν και θα αναλάβουν την ευθύνη και κυρίως αυτοί που οδήγησαν τα πράγματα στο σημείο το οποίο βρισκόμαστε σήμερα», ανέφερε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ παλεύω κατά της διάσπασης και θεωρώ ότι σε αυτό το κλίμα είναι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο ελληνικός λαός σε δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερο κόμμα αυτό το οποίο επιθυμεί είναι να αναλάβει την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον ρόλο αυτό. Άρα δεν είναι μόνο μία γραφειοκρατία ή μια νομενκλατούρα ή κάποιοι άλλοι που διαφωνούν μαζί τους», σημείωσε ο Θάνος Μωραΐτης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διάσπασης ο Θάνος Μωραΐτης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι έχουμε φτάσει εκεί ακόμα. Έχουμε μέρες και ώρες κρίσιμες μπροστά μας. Ο καθένας θα αναλογιστεί και θα αναμετρηθεί με την ευθύνη και με την Ιστορία και θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε εκεί. Όσο κι αν πολλοί το προβλέπουν, εγώ το ποτήρι το βλέπω μισογεμάτο. Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος και όπως εγώ είναι χιλιάδες τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παλεύουν αυτή την ύστατη ώρα για το πώς θα μείνει ενωμένος ο χώρος και δίνουμε μία μάχη Δημοκρατίας».

«Ο κύριος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι ένας μεταβατικός πρόεδρος. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας δεν είχε συμμετοχή σε όλη αυτή την οργάνωση και υλοποίηση αυτής της εκτροπής. Όπως δεν πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να υλοποιήσει αυτά τα σενάρια τα οποία βλέπουμε», υπογράμμισε ο Θάνος Μωραΐτης.

«Άρα το μπαλάκι έρχεται σε όλους εμάς, στην κομματική βάση, έρχεται στο κορυφαίο όργανο που είναι το Συνέδριο και το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: αν θέλουμε ένα μικρό ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα επιστρέψει στα ιστορικά του ποσοστά ή αν θέλουμε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα είναι στην πρωτοπορία στον χώρο της προοδευτικής παράταξης», εξήγησε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι έστω και την ύστατη ώρα κάποιοι θα αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να σηκώσει ένα κόμμα της Αριστεράς την μεγάλη ρετσινιά και να το ακολουθεί για χρόνια και δεκαετίες του αποκλεισμού, της εκτροπής, των αντιδημοκρατικών και αντικαταστατικών μεθοδεύσεων», κατέληξε ο Θάνος Μωραΐτης.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/10/2024-10-29_Uanos_Mvraΐths_-_Xatzhnikolaoy-Makrh-Dellatolas_id93418.mp3





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Λίβανος: Ισραηλινές επιδρομές κατά της Τύρου – Αναφορές για τουλάχιστον επτά νεκρούς

Next Post

2-3 Νοεμβρίου, Πρέβεζα – Πιστοποιημένοι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης «Αναστάσιος Ποταμιάνος»

Next Post

2-3 Νοεμβρίου, Πρέβεζα - Πιστοποιημένοι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης «Αναστάσιος Ποταμιάνος»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.