• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2026, 17:04
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Το ΠΑΣΟΚ λέει ψέματα λόγω άγχους για τις δημοσκοπήσεις – Την Πέμπτη συνάντηση για προϊόντα και μείωση τιμών από Σεπτέμβρη

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
6 Ιουλίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Το ΠΑΣΟΚ λέει συνειδητά ψέματα. Το άγχος για την δημοσκοπική του επιβίωση δεν αποτελεί και τον καλύτερο σύμβουλο, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ενώ γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας, των προμηθευτών, των πολυεθνικών, των σούπερ μάρκετ και την διοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς για τις κατηγορίες προϊόντων και το ποσοστό μείωσης των τιμών που θα ισχύσουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός σημείωσε: «Είναι πραγματικά λυπηρό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιλέγει συνειδητά να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, όπως είναι το αυξημένο κόστος ζωής, από το οποίο δοκιμάζονται πολλά ελληνικά νοικοκυριά. Μάλλον το άγχος για την δημοσκοπική του επιβίωση δεν αποτελεί και τον καλύτερο σύμβουλο.

Η αλήθεια είναι η εξής: Χάρη στο μέτρο του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, που εκτάκτως επιβάλαμε όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ένα μέτρο που ποτέ δεν πήρε το ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες που κυβέρνησε, ελέγχθηκαν δεκάδες εταιρείες χονδρεμπορίου και λιανεμπορίου.

Εξαιτίας αυτών των ελέγχων και των επαπειλούμενων προστίμων, υποχρεώθηκαν το προηγούμενο διάστημα να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε 1.900 κωδικούς, οι οποίοι μάλιστα θα παραμείνουν μειωμένοι και το επόμενο διάστημα, όπως δεσμεύθηκαν οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας απέναντι στην Πολιτεία.

Την πραγματικότητα αυτή περιγράφει με αναλυτικά στοιχεία η επίσημη ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Ας την διαβάσουν, έστω και σήμερα, οι εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να σταματήσουν να λένε συνειδητά ψέματα στους Έλληνες, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν δεν υπάρχουν αυτοί οι 1.900 κωδικοί.

Την Πέμπτη θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας, των προμηθευτών, των πολυεθνικών, των σούπερ μάρκετ και την διοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς για να συγκεκριμενοποιήσουμε τις κατηγορίες προϊόντων και το ποσοστό μείωσης των τιμών που θα ισχύσουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να έχει ακούσει κάτι για αυτήν την πρωτοβουλία μείωσης των τιμών και να την υποστηρίξει».





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο: 5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση υποδομών και αρχικό επίδομα στους πολίτες που επλήγησαν

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.