Θεοχάρης: Αστυνομία περισσότερο διαφανής, πιο κοντά στον πολίτη, με εκπαιδευμένους αστυνομικούς και με τις βέλτιστες πρακτικές | ενότητες, πολιτική


Related Posts

«Θέλουμε μια Αστυνομία πιο διαφανή, πιο κοντά στον πολίτη, με περισσότερα μέσα, με εκπαιδευμένους αστυνομικούς, μια Αστυνομία που ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές. Αυτή είναι η Αστυνομία που θέλει η Νέα Δημοκρατία, αυτή είναι η Αστυνομία που θέλει ο ελληνικός λαός».

Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, σε παρέμβασή του, νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Αστυνομία, ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι αποτυπώνουν τη φιλοσοφία που διαπνέει την πολιτική της ΝΔ για την αστυνομία, η οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη της διεθνή πρακτική ώστε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στον πολίτη, με αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της και με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών.

Επίσης είναι μέτρα που δίνουν έμφαση στη συνεχή εκπαίδευση, “ώστε να έχουμε αστυνομικούς που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις κρίσιμες καταστάσεις, με τον τρόπο που πρέπει”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι θα δοθούν περισσότερα εργαλεία και εφόδια στους αστυνομικούς, “για περισσότερες δυνατότητες” και θα υπάρξουν και μέτρα για περισσότερη διαφάνεια, δηλαδή “κάμερες στους αστυνομικούς ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να μπορούν πολύ εύκολα να εξετάζονται όλα τα περιστατικά τα οποία η κοινή γνώμη θέλει να εξεταστούν”. Παράλληλα θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων, με “περισσότερο κόσμο και στο κέντρο επικοινωνίας, για να μπορούν να αντιμετωπίζονται περισσότερα και πιο αποτελεσματικά τα περιστατικά”.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Νέα