Καθησυχαστικός για την εικόνα της Κρήτης ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης | ενότητες, πολιτική


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ ΤV ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε ό,τι αφορά την ένταξη και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης στο επίπεδο τρία, στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. 

Ο κ. Θεοχάρης που πραγματοποίησε από το πρωί επαφές στο Ηράκλειο, ανέφερε ότι «τα κρούσματα είναι λιγότερα κατά 170-180 από την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό δείχνει μια σταθεροποίηση και είναι το ευχάριστο. Το δυσάρεστο είναι ότι έχουμε την εσωτερική αύξηση στο επίπεδο τρία. Αυτό σημαίνει ότι επιβάλλονται μια σειρά από μέτρα, όπως περισσότερα τεστ και αυξημένη ένταση στην προσπάθεια εμβολιασμού, ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση και να επιστρέψουμε στο επίπεδο δυο».

Σε ό,τι αφορά τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC) που απεικονίζει την Κρήτη με κόκκινο χρώμα, ο υπουργός Τουρισμού, ανέφερε ότι δεν σημαίνει τίποτα από μόνος του.

«Αυτός ο χάρτης είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποίει κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Υπάρχουν χώρες, όπως το Βέλγιο, που αυτόματα παίρνουν κάποια μέτρα, οπότε θα δούμε κάποια αλλαγή τις επόμενες ημέρες στους κανόνες που ισχύουν, ενώ υπάρχουν χώρες που τον λαμβάνουν υπόψη μεν, αλλά δεν είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία. Θέτουν δηλαδή ένα φίλτρο για να δουν αν αλλάξουν κάποια στοιχεία την επόμενη εβδομάδα. Άρα είναι μια κατάσταση που την παρακολουθούμε και θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Επανέλαβε το κάλεσμα για εμβολιασμό, ξεκαθαρίζοντας ότι παρά την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του.

«Δεν πρόκειται να χάσει κανείς τη δουλειά και αυτό είναι σαφές. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες άλλους και να παραμένει ανεμβολίαστος και να θέτει σε κίνδυνο τη διασπορά της νόσου. Άρα θα υπάρχουν δυνατότητες να πηγαίνει σε θέσεις όπου δεν συναναστρέφεται με κόσμο, εφόσον αυτό είναι εφικτό με βάση τη διευθέτηση που κάνει η επιχείρηση. Εκεί που ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών, είναι στην περίπτωση που ο εργαζόμενος αρνηθεί να ελεγχθεί, να κάνει δηλαδή rapid ή self test» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Πηγή

www.real.gr

Next Post