Κεραμέως: «Πρώτη φορά γίνεται πρόταση δυσπιστίας επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόβλημα με τους πολίτες» | ενότητες, πολιτική


«Είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται πρόταση δυσπιστίας όχι επειδή έχει πρόβλημα με την κοινωνία και τους πολίτες η κυβέρνηση, αλλά επειδή έχει πρόβλημα με την κοινωνία και τους πολίτες η αξιωματική αντιπολίτευση».

Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία εκτίμησε ότι ο πραγματικός λόγος, ο οποίος ώθησε την αξιωματική αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσει το ισχυρότερο κοινοβουλευτικό όπλο που διαθέτει, είναι η απόγνωση.

«Οι δημοσκοπήσεις σας δείχνουν σε πτώση, οι ψηφοφόροι σας φυλλορροούν και κινδυνεύετε να βρεθείτε τρίτο κόμμα. Βρίσκεστε σε απόγνωση και προσπαθείτε να αντιστρέψετε την πραγματικότητα», είπε η κ. Κεραμέως επισημαίνοντας πως τα όσα ισχυρίζεται για την Παιδεία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι χαρακτηριστικά αυτής της νοοτροπίας της. Όπως είπε, δέκα μέρες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι ο λόγος που ανοίγουν τα σχολεία είναι γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα τηλεκπαίδευσης αμέσως μετά εφαρμόστηκε καθολικά η τηλεκπαίδευση και ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε στην πράξη, ενώ μετά εγκάλεσε το υπουργείο που εφάρμοσε την τηλεκπαίδευση.

«Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο», παρατήρησε και ανέφερε τους τρεις λόγους που επικαλείται για να στοιχειοθετήσει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, την πανδημία, την ακρίβεια και την διαχείριση της κακοκαιρίας, τονίζοντας ότι αίρονται όλοι από την ίδια την πραγματικότητα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πρόταση δυσπιστίας για κακή διαχείριση της πανδημίας σε μια κυβέρνηση που υπερδιπλασίασε τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενίσχυσε το ΕΣΥ με επιπλέον 14.000 γιατρούς και νοσηλευτές, έδωσε κίνητρα σε ιδιώτες, προχώρησε σε επίταξη για να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή υγειονομική κρίση με συνέπεια το ΕΣΥ να αντέχει και να αντεπεξέρχεται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Αναφορικά με τον λόγο της αντιμετώπισης της ακρίβειας που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι είναι προφανές ότι δεν είναι αυτός ο λόγος καθώς η κυβέρνηση έχει διαθέσει 1,75 δις για την αντιμετώπιση της των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης επιπλέον των 43 δις που δαπανήθηκαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και την συνολική στήριξη των πολιτών. «Για ποιά απουσία οικονομικής στήριξης και για ποιά Οικονομία μιλάτε εσείς που στήσατε μια ολόκληρη χώρα στις ουρές των τραπεζών για 60 ευρώ. Αυτοί είστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε απευθυνόμενη προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενη στον τρίτο λόγο, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση δυσπιστίας, αυτόν της αποτυχίας αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, η κ. Κεραμέως παρατήρησε πως ξεχνάει ότι όσες φορές κλήθηκε ως κυβέρνηση να αντιμετωπίσει κρίσεις, οι συνέπειες ήταν τραγικές με απώλειες ανθρώπινων ζωών. «Εμείς δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας όπως εσείς. Στην πρωτοφανούς έντασης κακοκαιρίας ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα δεν ήταν αυτή που έπρεπε γι αυτό ζητήσαμε συγγνώμη από τους πολίτες, κινηθήκαμε ώστε να αποζημιωθούν οι όσοι ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό και αναπροσαρμόζουμε τους σχεδιασμούς μας ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση. Η μπάρα είναι ψηλά και η κοινωνία έχει υψηλές απαιτήσεις από μας και θα προσπαθούμε πάντα να ανταποκρινόμαστε», επισήμανε.

Σχετικώς με τον τομέα της αρμοδιότητάς της, η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι στη διάρκεια της κακοκαιρίας σε όσες περιοχές τα σχολεία δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί δια ζώσης διδασκαλία, η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης λειτουργούσε με μαζική συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και με ομαλή μετάβαση. Ανέφερε ως παράδειγμα τα μαθήματα της χθεσινής ημέρας κατά την οποία εφαρμόστηκε η τηλεκπαίδευση σε ποσοστό 98,4% επί των κλειστών τμημάτων. Προς τούτο, η υπουργός ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα για την συνέπεια και την προσαρμοστικότητα της. Καταλόγισε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσέθεσε ακόμη μία ανακρίβεια όταν ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο επέμενε να μην κλείσουν τα σχολεία την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει για τα σχολεία σε περιόδους κακοκαιρίας. “Καλώς έκλεισαν τα σχολεία και καλώς εφαρμόστηκε η τηλεκπαίδευση” είπε και κατέληξε καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι διατελεί σε μια μόνιμη άρνηση καθώς όταν ανοίγουν τα σχολεία τα θέλει κλειστά, κλείνουν τα σχολεία τα θέλει ανοιχτά.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας , όταν δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, απάντησε σχετικώς με την απόσυρση του επίμαχου βίντεο της ελληνικής εταιρείας προγεννητικής αγωγής ότι παρενέβη ώστε να ανακληθεί όταν διαπιστώθηκε πως έπρεπε να αποσυρθεί ενώ διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο ωστόσο για ένα πρόγραμμα ενταγμένο στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Είχε προηγηθεί έντονη κριτική από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτο, την Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΚΙΝΑΛ και τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ, οι οποίοι κατηγόρησαν το υπουργείο για σκοταδιστικές αντιλήψεις και μεσαιωνικές αντιλήψεις με αιχμή το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βίντεο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή

www.real.gr

Next Post