Κεχαγιά: Η επιχείρηση του Κασσελάκη με τα «αστακοκάραβα» έκλεισε


Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, απάντησε σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Στο ερώτημα «πρόκειται να σεβαστεί αυτόν τον νόμο ο κ. Κασσελάκης, ναι ή όχι;», ο οποίος απαγορεύει σε πολιτικό πρόσωπο να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή και μερίσματα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ απάντησε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα σεβαστεί απολύτως τη νομοθεσία. Εφόσον ο νόμος ξεκάθαρα λέει ότι εμπίπτει στο κώλυμα που υπάρχει κάποιος πολιτικός αρχηγός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή, ο νόμος αυτός θα γίνει απολύτως σεβαστός».

Αναφερόμενη στην επιμονή της ΝΔ στο ζήτημα του δανεισμού των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στον «Αθήνα 98,4» επεσήμανε: «Η ΝΔ θέλει να συντηρεί τεχνητά ένα θέμα εκ του μη όντος, διότι αφελώς ρωτάει ποιος δάνεισε, αφού έχει κλείσει η εταιρεία, η οποία ήταν για αστακούς, την ώρα που έχουν δοθεί όλα τα παραστατικά και τα έγγραφα από τις τράπεζες στη δημοσιότητα και λένε για άλλη εταιρεία. Η ΝΔ κάνει αφελώς ερωτήματα που έχουν ήδη απαντηθεί».

Για την προσπάθεια υποβάθμισης στα ΜΜΕ των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την οικονομία, που παρουσιάστηκαν βράδυ της Τρίτης από τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη: «Δεν θα σας πω ότι είναι μια συντονισμένη επιχείρηση, όπου έχουν συνεννοηθεί όλα τα sites να μην παίζουν τις μεγάλες εκδηλώσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Θα σας πω, όμως, ότι είναι μια πρακτική των τελευταίων χρόνων, η οποία υποβαθμίζει συνεχώς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είτε αφορούν την οικονομία, όπως στη χθεσινή εκδήλωση, είτε αφορούν την κοινωνική πολιτική, τη στεγαστική πολιτική και άλλα πολλά και σημαντικά θέματα, όπως εξωτερική η πολιτική. Άρα, αυτό που λέει ο πρόεδρός μας, ο κ. Κασσελάκης, είναι όχι γιατί δεν “παίζει” στην πρώτη σελίδα ενημερωτικών sites ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί έχει υποβαθμιστεί τόσο το θέμα και από τον έντυπο Τύπο, τις εφημερίδες δηλαδή, αλλά και από άλλα sites, τα οποία, ε, όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ κοντά στην κυβέρνηση και έχει αποδειχθεί αυτό με το πέρασμα του χρόνου, δείχνει μια προσπάθεια να υποτιμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να φανεί ότι δεν έχει θέσεις και ουσιαστικά να ενταφιαστούν οι πολύ σοβαρές προτάσεις του για την οικονομία».

Για την υποδοχή των οικονομικών προτάσεων από την κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τις προτάσεις του, οι οποίες είναι πάντα κοστολογημένες, να λέει “λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν”. Το θυμάστε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να λοιδορήσει κάθε αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται να φανεί ότι υπάρχει μια εναλλακτική οικονομική πρόταση η οποία δεν στηρίζεται στη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών και ιδίως των μικρομεσαίων και όσων δεν έχουν και ανήκουν στις ασθενέστερες οικονομικές ομάδες. Αποσκοπεί στο να δείξει ότι όλα είναι ένα “πυροτέχνημα” και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιήσει μια τέτοια πολιτική. Ακριβώς γιατί θίγει τον πυρήνα της οικονομικής και φορολογικής αντίληψης της ΝΔ, του κυβερνώντος κόμματος, που λέει: φορολογήστε με 24% ΦΠΑ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία μείωση συντελεστών ΦΠΑ στο ψωμί, στο κρέας, στα αυγά, στα λαχανικά, για την ακρίβεια φταίνε όλοι οι άλλοι πλην και πέραν της κυβέρνησης».

 ?«Είμαστε η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη και στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως. Η μόνη χώρα που μας περνάει σε ό,τι αφορά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα είναι η Μάλτα. Να σας πω και κάτι άλλο, από δημοσίευμα στην “Αυγή της Κυριακής”, με επίσημα στοιχεία και από την Παγκόσμια Τράπεζα και από τη Eurostat. Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό -και συγγνώμη που το λέω με αυτόν τον τρόπο- είμαστε σε χειρότερη θέση από την Ουκρανία. Την Ουκρανία που δέχεται τη ρωσική εισβολή και βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Καταλαβαίνετε τι θέλω να σας πω».

«Η κυβέρνηση, λοιπόν, έχει κάθε λόγο να υποβαθμίζει, να υποτιμά και να θεωρεί αναξιόπιστα τα οικονομικά μέτρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως εμείς είμαστε εδώ για να πείσουμε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες ο κ. Κασσελάκης είναι κοστολογημένο και λέει πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, για να υπάρξει μια ανάταξη και της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ασθενέστερων και όλων των πολιτών. Η φορολογική κλίμακα που προτείνουμε είναι άδικη; Το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, που ας υποθέσουμε ότι έχει δύο μισθούς, και βρίσκεται μεταξύ 30.000 και 40.000 ευρώ, εντάσσεται σε μια πολύ πιο δίκαιη φορολογική κλίμακα, σε έναν πιο προσιτό φορολογικό συντελεστή. Αλλά, όλα αυτά ένα μιντιακό σύστημα, με τη βοήθεια της κυβέρνησης, έχει φροντίσει να τα αποκρύψει».

«Όλες οι προτάσεις που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συν τω χρόνω είναι αξιόπιστες, εντυπωσιακές και συνιστούν μια οικονομική πρόταση οικονομική η οποία δεν ευνοεί τους λίγους και τους “ημέτερους”, αλλά ευνοεί όλους τους πολίτες, οι οποίοι εξαρτώνται από τον μισθό τους, από την επιχείρησή τους, οι οποίοι παίρνουν μία σύνταξη. Στα μέτρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και το μέτρο να μειωθεί ο ΦΠΑ ακόμη και σε ήδη τα οποία είναι απολύτως  απαραίτητα και χρήσιμα για ηλικιωμένους».

«Η πρότασή μας είναι πολύ αξιόπιστη, και αν κάθε καθίσει κανείς και τη μελετήσει σε βάθος και χωρίς προκαταλήψεις, θα δει ότι ακουμπάει τις ανησυχίες των πολιτών».

Πηγή

www.real.gr

Next Post