ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: Ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους λαούς | ενότητες, πολιτική


Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας η λύση βρίσκεται στη σύγκρουση με τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις και στη διεκδίκηση πραγματικών μέτρων ανακούφισης.

«Οι αποφάσεις της ΕΕ για την αγορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG και για επιτάχυνση της λεγόμενης ΄΄πράσινης μετάβασης΄΄, φορτώνουν ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους λαούς και ρίχνουν περισσότερο ΄΄λάδι΄΄ στη φωτιά της ενεργειακής φτώχειας, αφού ενισχύουν τις αιτίες που την προκαλούν και την οξύνουν. Ουσιαστικά η ΄΄απεξάρτηση΄΄ από το ρώσικο φυσικό αέριο μετατρέπεται σε εξάρτηση από το αμερικανικό» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τις δηλώσεις Μητσοτάκη».

«Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από σχεδιασμούς που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, απότοκο των οποίων είναι και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτοί οι ανταγωνισμοί, εξάλλου, διαπερνούν και την ίδια την ΕΕ -εξαιτίας των διαφορετικών συμφερόντων των κρατών μελών- οξύνοντας τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της κι αποκαλύπτοντας ξανά τι κρύβεται πίσω από τις βαρύγδουπες διακηρύξεις περί κοινοτικής αλληλεγγύης» προσθέτει το ΚΚΕ στο σχόλιό του και τονίζει καταλήγοντας: «Η λύση βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υπηρετούν η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ. Βρίσκεται στη σύγκρουση με τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις, στη διεκδίκηση άμεσων και πραγματικών μέτρων ανακούφισης, στη σχεδιασμένη αξιοποίηση του συνόλου των ενεργειακών πηγών της χώρας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια και φτηνή ενέργεια για το λαό».

Πηγή

www.real.gr

Next Post