Μάντζος: «Στάχτη στα μάτια κι εμπαιγμός οι εξαγγελίες Μητσοτάκη» | ενότητες, πολιτική


Εμπαιγμό και στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων χαρακτήρισε ο Δημήτρης Μάντζος τις σημερινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το έκτακτο βοήθημα σ’ όσους δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε σε δήλωσή του πώς «παρά τις δεσμεύσεις του το 2019 ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός όχι μόνο διατήρησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αλλά επιχειρεί προεκλογικά να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση».

«Αρκετά με τον εμπαιγμό της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Μάντζος και ανέφερε ότι είναι η ώρα για καθαρές λύσεις. Ειδικότερα επισήμανε:

– Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1-2024 και ως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό, που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος με βάση τον πληθωρισμό του 2022.

– Να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου/Βρούτση σε ό,τι αφορά στους συντελεστές αναπλήρωσης, δηλαδή να ενισχυθεί η ανταποδοτική σύνταξη και να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιούργησαν.

-Να χορηγηθεί νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, όπως προτείνουμε.

-Να προωθηθούν τα επαγγελματικά ταμεία.

-Να επανέλθει σε εθνικό έλεγχο το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά.

Πηγή

www.real.gr

Next Post