Με μια ανάρτηση στο Twitter η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου πήρε θέση στην κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και την Αφροδίτη Λατινοπούλου.
Η κυρία Διαμαντοπούλου σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τους χειρισμούς σχετικά με τις δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τον Κώστα Σημίτη.
Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο Twitter, η κυρία Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε χυδαίες τις αναφορές της κυρίας Λατινοπούλου, ωστόσο έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο μόνος που την καταχέριασε ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Όλοι εμείς αφ’ υψηλού», ήταν η «σπόντα» της κυρίας Διαμαντοπούλου.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
Μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης καταχέριασε την Λατινοπούλου(αρχηγό κόμματος) για όσα χυδαία είπε για Κ. Σημίτη. Όλοι εμείς αφ´ υψηλού ..».
ο @AdonisGeorgiadi καταχέριασε την Λατινοπούλου(αρχηγό κόμματος) για όσα χυδαία είπε για Κ .Σημίτη.
Η άποψη και σωστά είναι ότι δεν πρέπει να απαντάμε και να αναδεικνύουμε τέτοια πρόσωπα, Αλλά φοβάμαι ότι τους αφήνουμε και αποθρασύνονται…🫣— Anna Diamantopoulou (@adiamantopoulou) January 7, 2025
Γεωργιάδης: «Φρικτές οι δηλώσεις Λατινοπούλου»
Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «φρικώδεις» τις δηλώσεις της κυρίας Λατινοπούλου, καθώς όπως είπε, απέχουν από ό, τι συγκροτεί πολιτισμικά την Ελλάδα.
«Άκουσα τις δηλώσεις της κυρίας Λατινοπούλου για τον Κώστα Σημίτη και μου προκάλεσαν αποστροφή για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η στιγμή. Το πρώτο που μαθαίνει ο Έλληνας από την εποχή του Ομήρου και ο Χριστιανός από τους πατέρες της Εκκλησίας, είναι ότι μέχρι να ταφεί ένα σώμα παύει κάθε διαμάχη και κατηγορία επί του προσώπου. Εάν αυτό δεν το έχει καταλάβει, δεν έχει καμία σχέση με τη Δεξιά, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Αυτό είναι παραβίαση των κανόνων που ορίζουν τον Έλληνα» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.
«Δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες περίπου προδότη έναν άνθρωπο που δεν έχει μπει ακόμα στον τάφο. Είναι φρικώδης συμπεριφορά πλήρους ελλείψεως με ό,τι συγκροτεί πολιτισμικά την Ελλάδα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.
«Πάω στην πολιτική ουσία: η δήλωση είναι φρικτή. Όσοι γνωρίζουν από ελληνική ιστορία – η κυρία Λατινόπουλου είναι προφανώς άσχετη – γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ελληνισμό είναι ο διχασμός. Είναι αυτός που έχει πληρώσει ο ελληνισμός διαχρονικά. Όταν βγαίνει και λέει “πρέπει να πενθούν οι Τούρκοι”, ουσιαστικά λέει ότι ο Σημίτης είναι προδότης. Δηλαδή ο ελληνικός λαός είχε εκλέξει για 8 χρόνια έναν προδότη για πρωθυπουργό, δηλαδή όσοι λένε καλά λόγια για τον Κώστα Σημίτη είναι προδότες. Δηλαδή η κυρία Λατινοπούλου είναι πατριώτης και οι άλλοι προδότες» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η απάντηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου
Λίγη ώρα αργότερα η Αφροδίτη Λατινοπούλου επιχείρησε να απαντήσει.
«Εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήρια σε ανθρώπινο επίπεδο. Σε πολιτικό επίπεδο έκανα κάποιες δηλώσεις, δημοκρατία έχουμε νομίζω, και μπορώ να κρίνω τις συνέπειες του πολιτικού έργου του Κώστα Σημίτη και τις συνέπειες που πληρώνουμε σήμερα» είπε στο Action24 και κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι «βάζει λόγια στο στόμα μου» λέγοντας ότι «μπορεί σε δύο ώρες να έχει αλλάξει άποψη γιατί είναι ο βασιλιάς της κωλοτούμπας».
«Εγώ προδότη δεν είπα τον Σημίτη, είπα για κάποιες ιστορικές αντικειμενικά αλήθειες. Το γκριζάρισε ή δεν το γκριζάρισε το Αιγαίο με τα Ίμια ο Σημίτης; Να μιλήσουμε για τις αυτοκτονίες στο χρηματιστήριο, για τους S-300 στην Κύπρο;» επέμεινε η κυρία Λατινοπούλου, η οποία δεν συμφώνησε ούτε με την παρατήρηση για τη χρονική στιγμή των δηλώσεών της λέγοντας «να με καλούσατε την Παρασκευή να τα πω, σήμερα με καλέσατε, δεν ξέραμε να περιμένουμε τα 40… Πότε θέλετε να μιλήσω; Το Πάσχα; Σε ανθρώπινο επίπεδο το σέβομαι και γι’ αυτό είπα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Μαρινάκης κατά Λατινοπούλου για Σημίτη: Δεν θα λάβουμε μέρος σε διαγωνισμό μικροψυχίας
Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το 4ημερο εθνικό πένθος για την απώλεια του Κώστα Σημίτη, ενώ μίλησε για τις σχετικές δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αρχικά εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ίδιου και της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Θα προτιμούσαμε να μην πάρουμε μέρος, ούτε εγώ ούτε η κυβέρνηση, σε διαγωνισμό μικροψυχίας, ο οποίος, ευτυχώς, εκφράζεται από μία μικρή μειοψηφία του πολιτικού συστήματος. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω την τοξικότητα και γίνεται τέτοια προσπάθεια τους τελευταίους μήνες. Ο σεβασμός στους νεκρούς δεν είχε αμφισβητηθεί. Τέτοια δήλωση δεν είχε γίνει ούτε στα πολύ τοξικά χρόνια της πάνω και κάτω πλατείας, των εκπροσώπων της άκρας Δεξιάς, της Αριστεράς, εκείνων που έλεγαν ό, τι έλεγαν τότε. Αλίμονο αν αμφισβητήσουμε τον ιερό σεβασμό σε έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή. Ήταν πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας, θα κριθεί, προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό όπως εκείνος το έκρινε για τον τόπο του. Εγώ θα πω ότι ήταν πάντα πολιτικός αντίπαλος και πορεύτηκε με αξιοπρέπεια. Είναι ελάχιστος θεσμικός σεβασμός και από την κυβέρνηση και από τον πρωθυπουργό. Η απόφαση είναι ακριβώς ίδια με εκείνη που είχαμε το 2017 όταν απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ας αφήσουμε τη μικροψυχία στην άκρη».
Σε ερώτηση εάν αν ήταν λάθος η χρήση του όρου «αρχιερέας της διαπλοκής», ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «δεν έχει ταφεί αυτήν τη στιγμή ένας νεκρός» και πως «δεν είναι η ώρα να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση η οποία θα γίνει από τους ιστορικούς του μέλλοντος».
Πηγή
www.enikos.gr