• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 5:10
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχει κανένας στην κυβέρνηση που να θέλει να συγκαλύψει το παραμικρό για τα Τέμπη

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
6 Φεβρουαρίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Για την υπόθεση των Τεμπών, την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο και τα όσα υποστήριξε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του για την τραγωδία μίλησε η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη στους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα από την συχνότητα του Realfm 97,8.

«Η τραγωδία των Τεμπών – γιατί για τραγωδία πρόκειται- είναι ένα συλλογικό τραύμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και βεβαίως σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Και όσο αντιμετωπιζόταν ως συλλογικό τραύμα και γινόταν μία προσπάθεια ειλικρινής να ανακαλυφθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας τα πράγματα ήταν σχετικώς ήρεμα. Από την ώρα που αποφασίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης η κομματικοποίηση και η αναζήτηση πολιτικού οφέλους από αυτή την τραγωδία άρχισαν τα πράγματα να ξεφεύγουν και από εκεί και πέρα χάθηκε κατά κάποιο τρόπο η όλη κατάσταση», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Εγώ σας λέω ότι είμαι έτοιμη να δεχθώ οποιαδήποτε κριτική εκτός από την λέξη συγκάλυψη. Και γιατί να συγκαλύψει και τι να συγκαλύψει αυτή η κυβέρνηση; Δεν ξέρουν ο ελληνικός λαός ότι στην βάρδια της έγινε αυτό το ατύχημα;».

Για την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, για την οποία και ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός σημείωσε ότι «οι εξεταστικές επιτροπές ιστορικά δεν έχουν βγάλει ποτέ άκρη σε τίποτα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό και εγώ που είμαι 40 χρόνια στην Βουλή δεν μετέχω ποτέ σε Εξεταστική Επιτροπή».

«Διότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι τόσο ακραία πολωμένο που όταν μπαίνει σε μία Εξεταστική Επιτροπή έχοντας προαποφασίσει τον ένοχο οι μεν και οι άλλοι κάνουν τον συνήγορο του κατηγορούμενου εκ των πραγμάτων δεν βγάζει ουσιαστικά πόρισμα. Γι’ αυτό και βγαίνουν 100 πορίσματα κάθε φορά», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Στην Προανακριτική είπαμε ‘ναι’ διότι θα αποδειχθεί κατά τη γνώμη μου ότι η προσπάθεια εκμετάλλευσης αυτής της τραγωδίας πολιτικά είναι μία προσπάθεια η οποία θα πέσει στο νερό. Αυτό πιστεύω», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.

«Δεν υπάρχει κανένας στην κυβέρνηση, στην χώρα πιστεύω εγώ ο οποίος να θέλει να συγκαλύψει το παραμικρό. Πέραν αυτού εάν η κυβέρνηση ήθελε να συγκαλύψει κάτι – πέραν του ηθικού που για μένα είναι κολοσσιαίο θέμα γιατί πώς θα δεις αυτούς τους γονείς στα μάτια εάν έχεις κάνει την πραγματική προσπάθεια συγκάλυψης ανθρώπινα- πολιτικά θα ήταν βλακώδες. Διότι να συγκαλύψει ποιον και τι; Δεν έχει κανέναν λόγο να συγκαλύψει. Αντίθετα έχει κάθε λόγο να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα για να την διορθώσει, για να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο ατύχημα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Επιπλέον για τα τελευταία στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το φορτίο του τρένου, το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας και τα ηχητικά ντοκουμέντα η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «όλα αυτά λοιπόν αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι στα χέρια του εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας και η ελληνική δικαιοσύνη τα ψάχνει. Εγώ σε αντίθεση με πάρα πολλούς ανθρώπους εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη».

«Αυτός ο εισαγγελέας θα φέρει το σύνολο των στοιχείων και όλοι θα καταλήξουν στον φυσικό τους δικαστή. Μακριά από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Και αυτή είναι η ουσία. Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη να δώσει τις απαντήσεις», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ κατά του Κώστα Τασούλα ότι ως Πρόεδρος της Βουλής δεν ανακοίνωσε την συμπληρωματική δικογραφία για τον Χρήστο Τριαντόπουλο όταν έφτασε στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Και πήγαν οι άνθρωποι (σ.σ. οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς) και το είδαν (σ.σ. την συμπληρωματική δικογραφία για τα Τέμπη) και δεν το είδε το ΠΑΣΟΚ. Και τους είπα ‘παιδιά την δική σας αδράνεια και την δική σας ανεπάρκεια δεν μπορείτε να την χρεώνετε στον Τασούλα. Κάντε την δουλειά σας’. Εμάς στην κοινοβουλευτική μας ομάδα ο Θάνος Πλεύρης που είναι διακεκριμένος νομικός κάθε εβδομάδα ο άνθρωπος παρακολουθεί τις δικογραφίες. Δεν τις παρακολουθώ εγώ που δεν είμαι νομικός. Αλλά κάνουμε την τρίχα τριχιά αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να βγάλουμε κομματικό όφελος από πράγματα τα οποία είναι διαδικασίες», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ.

Σε σχέση με την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ντόρα Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι «ο Πρωθυπουργός είπε ‘αυτή την πληροφόρηση είχα’. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ένας Πρωθυπουργός έχει πληροφόρηση από τα διάφορα αρμόδια εκτελεστικά όργανα. Ποια ήταν αυτά; Ήταν η πυροσβεστική. Ήταν η ελληνική αστυνομία. Ήταν η Hellenic Train. Ήταν ο ΟΣΕ. Ήταν οι διάφοροι εμπλεκόμενοι. Ο Πρωθυπουργός δεν ήταν παρών. Του είπαν ότι δεν μετέφερε τίποτα άλλο το τρένο παρά αυτά. Ό,τι του είπαν είπε».

Και συνέχισε: «Δηλαδή τον κατηγορούν όσοι τον κατηγορούν επειδή είναι ειλικρινής; Ο Κυριάκος είναι ειλικρινής. Αυτά τα οποία λέει είναι αυτά τα οποία ξέρει. Αυτά τα οποία ξέρει είναι αυτά τα οποία λέει. Αυτά ήξερε, αυτή την ενημέρωση είχε. Και λέει σήμερα ότι αν πραγματικά υπήρχε κάτι άλλο και αν εμένα η Hellenic Train μου είπε αυτά τα οποία μου είπε αλλά τελικά δεν είναι έτσι αλλά είναι διαφορετικά θα πέσει ο πέλεκυς και επί της Hellenic Train. Να συνηθίσουμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος λέει αλήθειες; Έστω κι αν την ώρα που λέει την αλήθεια εκ των υστέρων αποκαλυφθεί ότι ξέρετε δεν είχε την πλήρη ενημέρωση».

«Πιστεύετε τώρα σοβαρά ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την παραμικρή πληροφόρηση ότι το τρένο μετέφερε λαθραία εύφλεκτα υλικά είχε σοβαρά λόγο να πει ότι δεν το μετέφερε; Ότι κάλυπτε κάποιον κακοποιό λαθρέμπορο; Έλεος παιδιά. Έλεος πια, δηλαδή υπάρχει και η πραγματικότητα που διαψεύδει συνήθως τους μύθους» κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:


https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-06-Ντόρα-Μπακογιάννη-Χατζηνικολάου.mp3





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Βίντεο-σοκ: Οδηγός έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητό του πάνω σε μηχανάκι και εκτίναξε τον αναβάτη στον αέρα

Next Post

Θύελλα αντιδράσεων για την πρόταση Τραμπ να αναλάβουν οι ΗΠΑ τον έλεγχό της και να φύγουν οι Παλαιστίνιοι

Next Post

Θύελλα αντιδράσεων για την πρόταση Τραμπ να αναλάβουν οι ΗΠΑ τον έλεγχό της και να φύγουν οι Παλαιστίνιοι

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.