Ν. Φίλης: Κυβέρνηση κλειστών σχολείων και κλειστών οριζόντων για τη νέα γενιά | ενότητες, πολιτική


Σκληρή κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με αφορμή την απόφασή της για λήξη των μαθημάτων στα Λύκεια στις 2 Ιουνίου, ασκεί με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Χαρακτηρίζει την λήξη των μαθημάτων δύο εβδομάδες νωρίτερα από την παράταση που το υπουργείο είχε δώσει, «ακόμη πράξη κυβερνητικής αποτυχίας» και προσθέτει ότι «δυστυχώς, μαθητές και γονείς είχαν την ατυχία -μέσα στην πανδημία- να γνωρίσουν την πιο ανίκανη πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Παιδείας».

Με βάση τα επίσημα στοιχεία σημειώνει ο κ. Φίλης «την προηγούμενη Τετάρτη έκλεισαν 27 σχολεία λόγω Covid-19. Σήμερα, 10 ημέρες από την επαναλειτουργία, έβαλαν «λουκέτο» 1.000 τμήματα και σχολεία. Η αύξηση του αριθμού των σχολείων με μαθητές και εκπαιδευτικούς που νοσούν είναι τρομακτική».

Εξηγεί ότι η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς «για τρίτη συνεχή φορά, η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία όπως τα έκλεισε».

Σημειώνει ακόμη ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει ένα θλιβερό «προνόμιο». Σύμφωνα με την UNESCO, τα σχολεία μας παρέμεινα κλειστά για το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Ένα ακόμα «κατόρθωμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο συνοδεύεται από τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και τον αποκλεισμό 25-30.000 μαθητών και μαθητριών από τα Πανεπιστήμια, ήδη από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος».

Κλείνοντας αναφέρει: «Το λιγότερο που οφείλουν τώρα να κάνουν, ως ελάχιστη εξιλέωση έναντι της αναλγησίας και της ανικανότητάς τους, είναι να ανακαλέσουν τη μείωση του αριθμού των εισακτέων. Ας δείξουν, έστω την ύστατη στιγμή, ότι διαθέτουν ρινίσματα ενσυναίσθησης και αξιοπρέπειας».

Πηγή

www.real.gr

Next Post