• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 21:48
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Ο κ. Μητσοτάκης κινδυνεύει να τρέξει μόνος του και να έρθει δεύτερος

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
14 Απριλίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και μεταξύ άλλων τόνισε αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει την αίσθηση ότι δεν έχει αντίπαλο και κινδυνεύει να τρέξει μόνος του και να έρθει δεύτερος».

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «διακύβευμα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να επανισορροπήσει το πολιτικό σύστημα, να μπορέσει δηλαδή η Αριστερά να κρατήσει τα ποσοστά της για να μπορεί να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «έχουμε σε όλη την Ευρώπη μια αξιοπρόσεκτη και επικίνδυνη άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού και μάχες όχι ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά αλλά το διακύβευμα είναι το ποσοστό των ακροδεξιών κομμάτων με κάποια από αυτά να βγαίνουν πρώτα».

Ελληνική οικονομία

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «οι βάσεις μπήκαν την περίοδο 2015-2019. Ρυθμίσαμε το χρέος και μπήκαμε σε μια άνοδο ανάπτυξης. Έκπληξη θα ήταν τα βραχυπρόθεσμα μεγέθη να μην είναι θετικά. Εκφράζω την ανησυχία μου σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Αν αναλύσουμε τα ποσοστά, περίπου το 70% του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται στην ιδιωτική κατανάλωση, έχουμε μια μείωση των επενδύσεων, έχουμε μια μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων, οι μισές εκ των οποίων οφείλονται στην κατοικία και έχουμε το έλλειμμα των συναλλαγών».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτά όλα πρέπει να μας προβληματίσουν. Όλα αυτά μας οδήγησαν στην κρίση. Αυτοί οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν διαχέονται με δικαιοσύνη στην ελληνική κοινωνία. Αυτό που συμβαίνει δείχνει ότι η ακρίβεια που δεν είναι εισαγόμενη, προκαλεί ασφυξία στα νοικοκυριά.

Στο επίπεδο του κατά κεφαλήν εισοδήματος αποκλίνουμε από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Το 2007 ήταν στο 77% του μέσου όρου και το 2023 έχει κατρακυλήσει στο 47%. Το μεγάλο ερώτημα είναι όχι αν θέλουμε να μένουμε Ευρώπη, αλλά να γίνουμε Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή είμαστε κοντά στο επίπεδο της Βουλγαρίας και όχι της Κεντρικής Ευρώπης».

 



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης

Next Post

Καταρρίφθηκε το σύνολο των ιρανικών drones

Next Post

Καταρρίφθηκε το σύνολο των ιρανικών drones

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.