• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 20 Μαΐου 2025, 13:24
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Αχαρνών Δημήτρης Παπανίκας

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
18 Απριλίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην δήμαρχος Αχαρνών και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπανίκας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 22 Απριλίου στις 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Δήμου Αχαρνών.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τον πρώην δήμαρχο Αχαρνών και ιδρυτικό μέλος του κόμματος, Δημήτρη Παπανίκα.

«Με ακεραιότητα και δυναμισμό διέγραψε μια πολυσχιδή πορεία προσφοράς στη δημόσια ζωή. Ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση και ήταν το πρώτο στέλεχος του ΠΑΚ στη Γερμανία στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Παπανίκας

Γεννήθηκε το 1938 στις Αχαρνές και σπούδασε Μηχανολόγος-Αεροναυπηγός στο φημισμένο Πολυτεχνείο του Άαχεν, στη Γερμανία. Εκεί ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση, ενώ το 1969 εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εξωτερικού. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και πρώτο στέλεχος του ΠΑΚ στη Γερμανία, στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου.

Από το 1975 υπηρέτησε ως τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα, άφησε έντονο στίγμα ως πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της ΕΑΒ την περίοδο 1981-1983, αλλά και ως δήμαρχος Αχαρνών από το 1999, αναλαμβάνοντας σε μια κρίσιμη συγκυρία μετά τον σεισμό εκείνης της χρονιάς.

Η επιστημονική του δραστηριότητα υπήρξε εξίσου εντυπωσιακή. Ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, ιδρυτικός σύμβουλος του Κέντρου Τεχνολογίας Αεροπορίας, μέλος διεθνών οργανισμών και υπεύθυνος σημαντικών ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει πάνω από 100 δημοσιεύσεις, πέντε βιβλία και έντεκα πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Ο Τάκης Παπανίκας ήταν παντρεμένος με τη Μαίρη Παπανίκα και απέκτησαν τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 22 Απριλίου στις 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αχαρνές.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Δηλώνει πως το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Next Post

Σε επαγρύπνηση η ΕΚΤ μετά την επιβολή δασμών

Next Post

Σε επαγρύπνηση η ΕΚΤ μετά την επιβολή δασμών

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.