• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 9:51
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
1 Ιουλίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Στο ΠΑΣΟΚ είναι στραμμένα τα βλέμματα, σήμερα, Κυριακή 30/6, καθώς συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή, στη σκιά των εσωκομματικών τριβών και της αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη.  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, ενώ τα στελέχη που ετοιμάζονται να θέσουν υποψηφιότητα, χαράσσουν τη δική τους στρατηγική.

Η κρίσιμη συνεδρίαση που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει στις 11 το πρωί με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να μιλήσει για το σχέδιό του για την ανασυγκρότηση της παράταξης.  «Καθαρές λύσεις, εκλογές το 2024. Όχι χαμένος χρόνος, όχι δυαρχίες» διαμηνύουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Τι θα πει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη που προτείνει, θα υπογραμμίσει την αυτόνομη πορεία του κόμματος και θα τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης.  Επίσης, θα μιλήσει για ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, στο προσκήνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να σηκώσει το γάντι και να οδηγήσει το σώμα σε εκλογές νωρίτερα από τον Νοέμβριο προκειμένου να μην παραταθεί η αβεβαιότητα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για κάλπες τις δύο πρώτες Κυριακές του Οκτωβρίου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την 28η Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα κάνει μία ενωτική ομιλία και θα ζητήσει αλλαγή πορείας, καθώς εκτιμά ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Σε θέση μάχης κι άλλα στελέχη

Μένει να δούμε αν στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα προστεθούν και άλλα πρόσωπα εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος είναι έτοιμος να παρουσιάσει τη δική του πλατφόρμα και να δηλώσει παρών στις εξελίξεις. Η υποψηφιότητά του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του.   Τις δικές τους κινήσεις στην εσωκομματική σκακιέρα αναμένεται να κάνουν οι Μιχάλης Κατρίνης, Παύλος Χρηστίδης και Μιλένα Αποστολάκη, τα ονόματα των οποίων επίσης “παίζουν” τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν και εκπλήξεις. Είναι ένα ενδεχόμενο που πάντα παραμένει ανοιχτό, ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Κατρίνης, πάντως, ο οποίος δεν ξεκαθαρίζει αν θα είναι υποψήφιος, την Κυριακή αναμένεται να ταχθεί υπέρ ενός ενιαίου ψηφοδελτίου της κεντροαριστεράς, στις επόμενες εκλογές, ενώ ο κ. Χρηστίδης κάνει λόγο για απαραίτητες αλλαγές στο κόμμα και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει έναν οδικό χάρτη για όλα αυτά που πιστεύει και τη διεύρυνση της παράταξης.

Πάντως, όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι ναι μεν το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυροποιηθεί, σε σχέση με τους πολιτικούς του αντιπάλους, ωστόσο το ζητούμενο είναι το πώς και με ποιον θα μπορέσει να αποτελέσει μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Γαλλία: Καθαρή νίκη της ακροδεξιάς, βαριά ήττα του Μακρόν

Next Post

Αγνοείται ο πρώην δήμαρχος Πάργας Θανάσης Λιόλιος – Πήγε για ψαροντούφεκο και δεν γύρισε

Next Post

Αγνοείται ο πρώην δήμαρχος Πάργας Θανάσης Λιόλιος - Πήγε για ψαροντούφεκο και δεν γύρισε

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.