Περιφέρεια Αττικής: Στα συναρμόδια υπουργεία το ΓΣ αντιμετώπισης πλημμυρικού κινδύνου και επιπτώσεων των πυρκαγιών στην Αττική | ενότητες, πολιτική


Παρουσιάστηκε σήμερα στον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και σε συνεργάτες του η ποσοστικοποιημένη πρόταση του Γενικού Σχεδίου (master plan), στο οποίο αποτυπώνονται οι κίνδυνοι, τα αναγκαία έργα και μελέτες, καθώς και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού κινδύνου και των επιπτώσεων των πυρκαγιών σε περιοχές της Περιφέρειας.

Το Master Plan το όποιο διαμορφώθηκε, στη βάση των σχετικων μελέτων του Αστεροσκοπείου και του ΕΚΠΑ στάλθηκε σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να ενημερωθούν για τους κινδύνους. Στο φάκελο συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά κοστολογημένες οι παρεμβάσεις, που είναι αναγκαίες για τα έργα άμεσης παρέμβασης, με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ και μεσοπρόθεσμης παρέμβασης ύψους 280 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Σχέδιο (master plan) αφορά στις πληγείσες περιοχές Αλεποχωρίου, Βαρυμπόμπης και των Βιλίων (Γεράνια Όρη, Πάρνηθα και Όρος Πατέρα) ενώ το θέμα αυτό και οι δυνατότητες υλοποίησης του θα συζητηθεί εκτενώς στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την παρουσίαση του Master Plan επισήμανε: «Η Περιφέρεια Αττικής έτοιμη “να συμβάλει στην υλοποίηση των αναγκαίων μελετών, έργων και υποδομών. Στο Σχέδιο καταγράφονται λεπτομερώς τα βήματα με κοστολογημένες προτάσεις υλοποίησης παρεμβάσεων. Το υλικό αυτό θα αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία προς ενημέρωσή τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τις μελέτες και τα έργα που απαιτούνται αλλά και για τα ποσά, που χρειάζονται να εξασφαλιστούν για την υλοποίηση τους».

Πηγή

www.real.gr

Next Post