Πιστεύω ότι η επίσκεψή μου, που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις τουρκοελληνικές σχέσεις


Ο Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από την Ελλάδα και σχολίασε την ατζέντα.

«Οι δύο χώρες έχουν τη γνώση, την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να επιλύσουν τα ζητήματά τους φιλικά χωρίς την ανάγκη παρέμβασης τρίτων», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι η επίσκεψή μου, που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις τουρκοελληνικές σχέσεις», συμπλήρωσε.

“Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς. Μπορούμε επίσης να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα μέσω της ενέργειας που παράγεται από τον πυρηνικό μας σταθμό, ο οποίος θα κατασκευαστεί στη Σινώπη” είπε ο Ερντογάν. 

Οπως ανέφερε “ακριβώς όπως δεν έχουμε πρόθεση να παρέμβουμε στα νόμιμα δικαιώματα κανενός, η βούλησή μας να μην αφήσουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας είναι ισχυρή.  Επιπλέον, είναι εφικτή η χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιη κατανομή των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Μάλιστα, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταθεί στο πλευρό της Παλαιστίνης: «Είπα στον Μητσοτάκη ότι θα θέλαμε να σας δούμε στο πλευρό της Παλαιστίνης. Θα ευχόμουν να μην ήσασταν ανάμεσα σε αυτούς που απείχαν. Είναι καθήκον μας να αποκαλύπτουμε  την αλήθεια». 

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ πρέπει να υπογράψει το αίτημα της Τουρκίας για F-16 ταυτόχρονα με την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από το τουρκικό κοινοβούλιο

Πηγή

www.real.gr

Next Post