Πλακιωτάκης: Κανείς δεν δικαιούται διά της βίας να αλλάξει τα σύνορα στην Ευρώπη – Συνάντηση με τον πρέσβη της Ουκρανίας | ενότητες, πολιτική


Το ζήτημα της ασφάλειας των ελληνικών πλοίων που βρίσκονται σε λιμάνια της Ουκρανίας και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη και την Αζοφική θάλασσα συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Sergii Shutenko.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντηση, τόνισε: «Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, στο πλευρό της διεθνούς νομιμότητας και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, στο πλευρό της ειρήνης. Κάνεις δεν δικαιούται διά της βίας να αλλάξει τα σύνορα στην Ευρώπη. Η χώρα μας έδειξε και δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής εισβολής, που προκαλεί χιλιάδες αθώα θύματα και καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου».

Πηγή

www.real.gr

Next Post