• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2025, 17:22
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Πολάκης: Απαιτείται σύγκρουση με τη διαπλοκή και περιφερειακή ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Σεπτεμβρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανεξέλεγκτη άρχισε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης και πρότεινε συγκεκριμένο χρονιοδιάγραμμα για το Συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα.  Ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από όποιον εκλεγεί πρόεδρος και είπε ότι  απαιτείται περιφερειακή ανασυγκρότηση του κόμματος και σύγκρουση με τη διαπλοκή.

Αναλυτικά ο Παύλος ¨Πολάκης είπε:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, νομίζω ότι όλοι είδαμε τι έγινε χθες. Μια θεία από τη Νιγηρία ήταν η αιτία για την αθώωση του Παπαντωνίου. Μετά τα αδιευκρίνιστά του Γεωργιάδη, μετά την πεθερά του Αβραμόπουλου, μετά την αθώωση της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ παρά τη συντριπτική καταδικαστική εισαγγελική πρόταση, αθωώνεται και ο Παπαντωνίου.

Το κλίμα που περνάει στο λαό είναι ότι κάνουν ότι θέλουν, το στήνουν όπως θέλουν και ότι ο Μητσοτάκης θα κυβερνάει για πολλά χρόνια ακόμα με τη συμβολή όλων αυτών των μηχανισμών του βαθέως κράτους.

Απέναντι σε όλο αυτό, εμείς σύντροφοι αγαπημένοι, εξακοντίζουμε ο ένας στον άλλο κουβέντες για πραξικοπήματα. Τη δευτερομιλία του Στέφανου μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, την εξέλαβα ως μια λυπημένη αντίδραση σε ένα αποτέλεσμα που δεν το περίμενε. Κανείς δεν αμφισβήτησε τη δυνατότητα της ΚΕ να ψηφίζει πρόταση μομφής, κανείς δεν αμφισβήτησε τη δυνατότητα να λάβει απόφαση για τον τρόπο ψηφοφορίας. Ο ίδιος ο Στέφανος φάνηκε να αποδέχεται το αποτέλεσμα, μαζεύοντας την άλλη μέρα πράγματα από το γραφείο του. Ξαφνικά, τέσσερεις μέρες μετά άρχισε να χύνεται αυτός ο ποταμός δηλητήριου.

Γιατί δεν πάμε καθαρά και ξάστερα στη βάση για να ψηφήσουμε και να αποφασίσουμε ξανά; Από τους περισσότερους από εσάς μπορώ να δεχτώ ότι και να πείτε. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ από τον Αντώναρο ή από τον Σπηλιωτόπουλο να μιλάνε για πραξικοπηματίες.

Το χρονοδιάγραμμα

‘Όλοι ξέρετε ότι στήριξα αρχικά το Στέφανο, προσπάθησα να βοηθήσω, συγχωρέσα πάρα πολλές ατιμίες απέναντι μου, δεν βγήκα ποτέ να πω πράγματα δημόσια. Όμως, έτσι δεν πάμε μπροστά και κυρίως δεν νικάμε και λόγω ηγεσίας και λόγω γραμμής.
Επειδή, δεν θέλω αυτή η κατάσταση να παραταθεί, δεν συμφωνώ με την πρόταση της πλειοψηφίας και καταθέτω πρόταση για την επίσπευση των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, προτείνω το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

1. 29/09/2024 Κατάθεση υποψηφιοτήτων (μοναδική προϋπόθεση οι 30 υπογραφές)
2. 05/10/2024 Διαρκές συνέδριο ( με τους ίδιους συνέδρους με τον Φεβρουάριο ) για ανακήρυξη υποψηφιοτήτων!
3. 03/11/2024 Α΄ ψηφοφορία για Πρόεδρο
4. 10/11/2024 Β΄ ψηφοφορία για Πρόεδρο

Καλώ τους πάντες, με πρώτους τους υποψήφιους προέδρους, να δηλώσουν από σήμερα τα εξής δυο πράγματα:

  • Πρώτον, ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό και θα παραμείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Δεύτερον, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εκλογή του προέδρου θα προχωρήσουμε σε προγραμματική συνδιάσκεψη και καταστατικό συνέδριο του κόμματος.

Προσωπικά, δεν θα εκλάβω την πιθανή εκλογή μου ως εν λευκώ εξουσιοδότηση να φέρω καταστατικές αλλαγές. Έχει γίνει ήδη αρκετή δουλειά, την οποία δεν πετάμε. Κατά τη γνώμη μου η σοβαρότερη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι η περιφερειακή ανασυγκρότηση του κόμματος.

Τέλος, θα πρέπει να γίνουν κάποιες μικρές αλλά κρίσιμες αλλαγές στην εκφώνηση του προγράμματος μας. Είναι άλλο πράγμα να λες μειώνω τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και άλλο να λες επιστρέφω στα 9 δολάρια από τα 25 το κέρδος ανά βαρέλι, είναι άλλο πράγμα να λες ρυθμίζω το target model και άλλο να λες όριο στην τιμή της χονδρικής του ρεύματος από τη ΔΕΗ που την επαναφέρουμε σε δημόσιο έλεγχο. Είναι άλλο πράγμα να λες θα μπει φραγμός στην αισχροκέρδεια και άλλο θα μπει διατίμηση στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Το ένα είναι σύγκρουση με τη διαπλοκή με συγκεκριμένο τρόπο που αναιρεί τα υπερκέρδη και κάνει αναδιανομή υπέρ των φτωχών και το άλλο είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Γερμανία: Τελικά αποτελέσματα στο Βρανδεμβούργο – Επικράτηση του SPD

Next Post

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Το φθινόπωρο αυτό θα ορίσει το μέλλον αυτού του πολέμου»

Next Post

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Το φθινόπωρο αυτό θα ορίσει το μέλλον αυτού του πολέμου»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.