• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 26 Μαΐου 2026, 8:52
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
25 Φεβρουαρίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Προκηρύσσεται με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Α2» και «Νότια της Πελοποννήσου», στην περιοχή του νοτίου Ιονίου πελάγους.

Η προκήρυξη όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις παραπάνω περιοχές από τις εταιρείες Chevron και HELLENiQ Energy.

Με την απόφαση εγκρίνεται η διακήρυξη του διαγωνισμού που εξέδωσε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ), η οποία δημοσιεύεται, αρχικά, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στη συνέχεια στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η περίοδος υποβολής προσφορών θα διαρκέσει 90 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται πως η διαγωνιστική διαδικασία έχει, ήδη, ξεκινήσει, καθώς από τις 23/1 ο κ. Σκυλακάκης έχει υπογράψει Απόφαση, που προσδιορίζει τα ακριβή όρια των θαλάσσιων περιοχών, για τις οποίες παραχωρείται το εν λόγω δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε με αφορμή τη διακήρυξη του διαγωνισμού: «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας μας, καθώς ενισχύεται η προσπάθεια να διερευνηθεί η ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, το οποίο αποτελεί το μεταβατικό καύσιμο για την ενεργειακή μετάβαση, πεδίο όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί. Επιπλέον, το ενδιαφέρον κολοσσών στον τομέα των υδρογονανθράκων -πρώτα της ExxonMobil και τώρα της Chevron- καταδεικνύει το γεγονός ότι η χώρα μας εξελίσσεται σε έναν ελκυστικό προορισμό για σημαντικές, ενεργειακές επενδύσεις».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

«Εποικοδομητικές οι συνομιλίες» με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Next Post

Γερμανία: Η επόμενη μέρα μετά τη νίκη του Φρίντριχ Μερτς

Next Post

Γερμανία: Η επόμενη μέρα μετά τη νίκη του Φρίντριχ Μερτς

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.