Πρωτόπαπας: Το εργασιακό νομοσχέδιο μεροληπτεί υπέρ των ισχυρών | ενότητες, πολιτική


Η διαφωνία του Κινήματος Αλλαγής με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, «είναι επί της αρχής, έχει ευρύτερο ιδεολογικό χαρακτήρα, αφορά όλους τους εργαζόμενους, την κοινωνία, την λειτουργία της Δημοκρατίας», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και από το 2015 συντονιστής Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και αρμόδιος για το πολιτικό σχεδιασμό του Κινήματος Αλλαγής.

«Η οικονομία δεν θα ανακάμψει με ένα τριτοκοσμικό μοντέλο εργασίας κι ανασφαλείς εργαζόμενους», αναφέρει ο Χρήστος Πρωτόπαπας στη συνέντευξή του και επισημαίνει ότι η κυβερνητική παρέμβαση «έχει πλεονεκτήματα «για το αφεντικό», τίποτε για τον εργαζόμενο. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα της». «Η πρόταση της κυβέρνησης δεν ευνοεί τους εργαζόμενους αλλά μεροληπτεί υπέρ των ισχυρών εργοδοτών», παρατηρεί.

Εξηγώντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Πρωτόπαπας, υποστηρίζει ότι αφορά σε «μια νέα πολιτική που αξιοποιεί την «γνώση», αναβαθμίζει την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, οδηγεί τους εργαζόμενους να δουλεύουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ρυθμισμένες σχέσεις εργασίας.

Γι΄ αυτό και προτείνουμε ένα νέο Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, το συμβόλαιο της Ψηφιακής εποχής».

Σχετικά με την γενικότερη πολιτική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ, είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλός μας», παρατηρώντας πώς όλο και πιο πολύ, μετατρέπεται σε «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης θεωρεί ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να μεγαλώσει γιατί, όπως λέει, «Έχουμε τα στελέχη, έχουμε τις δυνάμεις να οδηγήσουμε όλοι μαζί την παράταξη μας ψηλά».

Πηγή

www.real.gr

Next Post