Συνάντηση αντιπροσωπείας με το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, και τον Παναγιώτη Κατηφέ, υπεύθυνο του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε, χθες, στη Βουλή με το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιάννης Βυθούλκας, πρόεδρος του Σωματείου, ο Αλέξανδρος Σταθακιός, αντιπρόεδρος και ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, οργανωτικός γραμματέας.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, του οποίου συνέπεια θα είναι το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης, η κατάργηση της χρηματοδότησής τους και η κατάργησή τους ως αναγνωρισμένων φορέων πρόληψης κατά των εξαρτήσεων».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος «ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος στο επερχόμενο νομοσχέδιο». Πρόβαλε τις θέσεις του ΚΚΕ «για την ενίσχυση της πρόληψης με νέες δομές, νέα Κέντρα Πρόληψης, επαρκές μόνιμο προσωπικό, επαρκή αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Τέλος, τόνισε ότι «το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ενάντια στο νομοσχέδιο, όχι μόνο στη Βουλή και την Ευρωβουλή, αλλά και στο μαζικό εργατικό – λαϊκό κίνημα, προβάλλοντας την ανάγκη να αγωνιστούμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά, μια κοινωνία στην οποία η πρωτογενής πρόληψη θα έχει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα».

Πηγή

www.real.gr

Next Post